Educație

Info-Educatie

Iulia Nicolaie
9 apr 2009 1088 vizualizări
Elevii de la Edmond Nicolau sprijina copiii si batrinii

Elevii Colegiului Tehnic "Edmond Nicolau" vor sa demonstreze ca un simplu gest poate aduce un zimbet pe chipurile oamenilor aflati in cumpana. Astfel, opt elevi de la clasele a XI-a C si a X-a A au format, inca de acum trei ani, Grupul de Initiativa "Nu esti singur" si merg din clasa in clasa cu o cutie speciala pentru a aduna bani de la colegi in sprijinul batrinilor de la Gugesti si a micutilor de la centrul familial Paunesti. Cu ajutorul scolarilor, dar si al sponsorilor, elevii string in jur de 700-800 de lei la fiecare actiune pe care o desfasoara. (I. N.)


"Muguri si flori" in alb-negru


Scoala "Duiliu Zamfirescu" din Focsani a editat cel de-al treilea numar al revistei de creatie si cultura "Muguri si flori". "Am dorit sa-i intimpinam pe elevi cu citeva pagini color, dar absenta sponsorilor nu ne-a permis acest lucru. Pentru numerele viitoare speram sa reusim atragerea de fonduri, astfel ca prezentarea grafica sa se ridice la un nivel superior celui actual", a precizat bibliotecara Gabriela Harea. In revista scolara se gasesc creatii originale ale elevilor si articole semnate de profesori. (I. N.)


Orasul Marasesti, subiect de documentar pentru TVR1


Orasul Marasesti s-a clasat printre primele zece localitati din tara care au cistigat concursul "Valorile Comunitatii", lansat de Unitatea de Management a Proiectului Economia Bazata pe Cunoastere. Datorita faptului ca Marasestiul s-a remarcat prin pastrarea traditiilor si a specificului local, demonstrindu-si potentialul de dezvoltare, orasul va face subiectul unui documentar care va fi difuzat pe TVR1 duminica, in perioada mai-iunie. "Stiu ca vorbim de lucruri mari in zone atit de indepartate, situate, pentru unii dintre noi, undeva la granita cu imaginatia, insa, atunci cind gasesti oameni in care poti investi, ei vor deveni valorosi pentru comunitatea lor", a spus Diana Voicu, director al Unitatii din cadrul Ministerului Comunicatiilor. (I. N.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.