Educație

Liceenii au inceput repetitiile pentru STEV

Iulia Nicolaie
7 apr 2009 1324 vizualizări
In acest an, la competitia teatrala a elevilor s-au inscris opt licee din Focsani

Stagiunea Teatrala a Elevilor Vrinceni s-ar putea numi si anul acesta, cum s-a mai intimplat si la alte editii anterioare, STEF si nu STEV, insemnind Stagiunea Teatrala a Elevilor Focsaneni. Manifestarea organizata de Casa de Cultura "Leopoldina Balanuta", aflata la editia a XXVII-a, se va desfasura in perioada 27-29 mai. Pina acum, la concurs s-au inscris opt licee, iar elevii au inceput deja pregatirile. Pe scena Casei de Cultura vor urca liceenii de la Colegiul National "Al. I. Cuza", Colegiul National "Unirea", Liceul Pedagogic "Spiru Haret", Colegiul Economic "Mihail Kogalniceanu", Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau", Liceul cu Program Sportiv, Grupul Scolar de Industrie Usoara si Liceul de Muzica si Arte Plastice "Gh. Tattarascu". Pina in acest moment, nici o unitate scolara din afara municipiului Focsani nu s-a inscris la competitia inter-liceala, insa pe lista de asteptare se afla Colegiul Tehnic "Valeriu D. Cotea" si Colegiul Tehnic "Ion Mincu", si acestea tot din Focsani. Pretul biletului de intrare la spectacolele tinerilor a crescut de la 7 lei la 10 lei in acest an. Printre membrii juriului se vor numara Diana Lupescu, actrita a Teatrului "Nottara" din Bucuresti, Marinela Tepus, director al Teatrului Buzau, si Georgeta Vioreanu, secretar literar la Teatrul Municipal "Mr. Gh. Pastia" Focsani. Din spusele referentului Florica Balan, inca nu se stiu sponsorii evenimentului, astfel incit nici sumele pe care liceele trebuie sa le achite pentru inchirierea salii nu au fost stabilite. "Anul trecut, la eveniment s-au inscris tot opt licee, insa Grupul Scolar Vidra s-a retras pe ultima suta de metri, iar Colegiul Tehnic "Valeriu D. Cotea" a fost descalificat deoarece in trupa de teatru s-au inscris si elevi de la alte licee, lucru interzis de regulament", ne-a spus Florica Balan. Anul trecut, sala de spectacole a fost plina la fiecare reprezentatie. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.