Educație

Promovabilitate buna la bac

Camelia Stănilă
30 iun 2005 663 vizualizări
Dupa proba orala la romana au promovat 99,33% din candidati



In acest an, tot mai putini candidati au mizat pe tinuta vestimentara, pentru o nota mai buna


Dupa primele doua zile de bacalaureat, in care s-a desfasurat proba orala la limba si literatura romana, promovabilitatea a fost foarte buna. Din cei 2408 de elevi care au fost prezenti, au promovat 2.392, ceea ce inseamna un procent de promovabilitate de 99,33%. La acestia se mai adauga si cei circa 60 de candidati care au solicitat recunoasterea acestei probe. Potrivit statisticilor ISJ, doar 14 candidati au fost respinsi, doi au fost eliminati, in timp ce 26 de elevi au absentat. Candidatii la examenul de maturitate au trecut de primul hop, eliminatoriu, cu note care au variat de la nota minima, 5.00, la cea maxima. Cele mai multe note de 10.00 s-au inregistrat la colegiile focsanene, in timp ce numarul cel mai mare de picati s-a inregistrat la Grupul Scolar Agricol Focsani. Ieri a fost prima zi in care absolventii de clasa a XII-a au sustinut examen oral la o limba straina. De aceasta data, atmosfera a fost mai lejera, dar nu fara emotii. In acest an, tot mai putini elevi au mizat pe tinuta vestimentara "la patru ace", pentru a-i impresiona pe profesori si a obtine o nota mai buna. In centrele de examen, foarte putini baieti au putut fi vazuti la costum si cravata. Liceenii au abordat indeosebi tinute sport, mai ales tricou si blue jeans. Proba la limba straina s-a desfasurat fara incidente. Se pare ca examinarea a mers mult mai repede decit la romana, asa ca in multe centre examenul s-a terminat mai devreme. La Colegiul Unirea, spre exemplu, subcomisia 1 la engleza a chemat elevii la examen, pentru astazi, cu patru ore mai devreme decit erau programati initial. "Este foarte posibil sa terminam din aceasta seara candidatii la limba franceza. Elevii s-au anuntat intre ei si au venit de astazi. Oricum, comisia va fi prezenta si miine (azi-n.r.), pentru a-i examina pe candidati", a precizat si Gheorghe Hagiu, presedintele comisiei de examen din centrul de la Grupul Scolar de Electrotehnica. Si candidatii de la "Elena Doamna", care sustin bacul in acest centru, au trecut cu bine de examenul oral de limba franceza, ei obtinind note de trecere in ciuda disabilitatilor de vorbire. Astazi, elevii incheie probele orale. Examenele scrise demareaza abia luni, asa ca absolventii de clasa a XII-a vor avea citeva zile libere, in care se vor putea relaxa sau, din contra, vor mai repeta materia pe care o stapinesc mai putin.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.