Educație

Uniristii au facut performanta la stiintele exacte

Iulia Nicolaie
31 mar 2009 1343 vizualizări
Elevii s-au intors cu multe premii de la concursurile nationale si internationale de matematica, chimie, biologie si programare

Colegiul National "Unirea" din Focsani se poate mindri cu elevi de exceptie, in mod special la disciplinele de profil real, acestia obtinind numeroase premii la concursurile nationale si internationale de matematica, chimie, biologie si programare. Concursul national de matematica "Al. Myller", desfasurat la Iasi, le-a adus elevilor focsaneni un premiu I, un premiu II, un premiu III si trei mentiuni. Astfel, Victor Alexandru-Andrei, clasa a XII-a, a obtinut premiul I, in timp ce Mihai Munteanu, clasa a X-a, s-a clasat pe locul II, iar Daniel Chirana, elev in clasa a VII-a, a obtinut premiul III. "Uniristii" au demonstrat ca se pricep si la chimie, intorcindu-se de la concursul international "ChimExpert", care a avut loc la Satu-Mare, cu doua premii si o mentiune. Adelina Paunescu si Livia Cosma, eleve in clasa a IX-a, s-au intors acasa cu premiile II si III, iar Alexandra Paduret, clasa a X-a, a obtinut o mentiune speciala. Prima treapta a podiumului Sesiunii de Comunicari Stiintifice, specializarea Biologie, a fost ocupata tot de eleva Alexandra Paduret. Pe de alta parte, la concursul national de programare "Urmasii lui Moisil", etapa pe tara, Pop-Bogdan Casu, clasa a XI-a, a obtinut locul I si marele premiu, iar Eduard Nicodei-Groper, clasa a X-a, a luat premiul al doilea. Ziarul de Vrancea ii felicita pe elevi pentru premiile obtinute. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 5 ore, 7 minute, 5 secunde
De felicitat si profesorii indrumatori. LA MAI MARE!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.