Educație

13 candidati, pe un post la chimie

Camelia Stănilă
29 iun 2005 918 vizualizări
In acest an, numarul de candidati depaseste numarul de posturi

Lupta pentru titularizare a profesorilor intra in linie dreapta. Peste aproape doua saptamini, pe 18 - 19 iulie, dascalii vor da concurs pentru a prinde unul din cele 335 de posturi titularizabile vacante. In acest an, sint libere 640 de posturi, din care 250 netitularizabile, pentru suplinire, si alte 54 incomplete. Pentru acestea se lupta un numar mai mare de candidati, respectiv 708, 544 fiind din serii anterioare si 164 de absolventi din acest an. "Absolventii au posibilitatea, dupa ce isi iau diploma de licenta, sa-si completeze dosarele depuse la ISJ, pentru a putea intra in concurs. In acest an, numarul de candidati depaseste numarul de posturi oferite. Insa, tot in segmentul unde am avut deficit de cadre calificate la incadrare- la romana, engleza, franceza- se prognozeaza o situatie mai dificila. Insa vom fi in masura sa acoperim necesarul la 1 septembrie. Candidatii vor fi distribuiti in doua centre de examen, la Scoala «Anghel Saligny» si Colegiul Unirea", a precizat inspectorul general adjunct Mihai Ladaru. Cei mai multi candidati care se lupta pentru titularizare sint, ca de obicei, invatatorii si educatoarele. La invatatori sint 189 de candidati, pe 58 de posturi libere, in timp ce la educatoare exista 75 de candidati, pentru 40 de posturi. Cea mai mare concurenta exista insa la chimie. La aceasta disciplina se lupta 13 candidati, pe un singur post disponibil, iar la fizica exista 13 inscrisi pe 6 locuri. "La fizica si chimie intotdeauna a existat un surplus de cadre calificate, avind in vedere si numarul de ore existente", a mai precizat Mihai Ladaru. La extrema cealalta se afla limba si comunicarea. La romana exista 76 de inscrisi, pe 90 de posturi, la engleza sint 53 de candidati pe 64 de posturi, in timp ce la franceza situatia e mult mai dura - 25 de candidati, pe 79 de posturi. Prima repartizare computerizata a dascalilor care i-au minim nota 7.00 va avea loc pe 29 iulie. Candidatii vor putea afla rezultatele atit la sediul ISJ, cit si de pe internet, la adresa http://titularizare.edu.ro.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.