Educație

Un Neinteles, un Indragostit, o Artista: trei drame salvate prin umor

Mihaela Beșleagă
28 mar 2009 1321 vizualizări
Horatiu Malaele, George Ivascu si Meda Victor au primit din partea publicului focsanean aplauze generoase, la finalul unui spectacol de exceptie: Podu"

Aseara, Sala Teatrului Municipal "Mr. Gh. Pastia" a fost arhiplina de iubitori ai artei dramatice, care, chiar de Ziua Mondiala a Teatrului, au avut parte de un regal actoricesc, adus la Focsani de Teatrul Metropolis din Bucuresti. Horatiu Malaele, George Ivascu si Meda Victor au jucat in "Podu"â„¢" (dupa Paul Ioachim), o admirabila creatie a situatiilor comice, care au electrizat publicul, stirnind hohote de ris la unison. Cu imens umor, Un Neinteles, Un Indragostit si o Artista stau la coada in fata mortii, asteptind pe un pod trenul care le va aduce sfirsitul si dezvaluind, in acest timp, in cheie caricaturala, propriile drame, tocmai pentru a descoperi Viata. "N-ati vazut vreun tren p"â„¢aici?", asa isi face intrarea in scena Horatiu Malaele, care dinamizeaza atmosfera. Tot el proclama pe un ton fals solemn "Lichid ceresc, industrie, iti multumesc!", cind destupa o sticla cu alcool industrial, aromatizat, sintetizat si plin de coloranti, din care toti trei trag cite o dusca, inainte cu citeva minute de sosirea implacabila a trenului. "Orice barbat are dreptul sa fie urit, dar tu cam abuzezi", reda din vorbele iubitei pierdute scundul si nefericitul Indragostit. "Podu"â„¢" este o piesa unicat cu o tema nemaiauzita. Marilor nostri nihilisti, celor care condamna dezastrul vietii si nesansa nasterii, Paul Ioachim le propune aceasta solutie de compromis: supravietuirea prin actul sinuciderii. Sa vad un asemenea spectacol as risipi oricind ceva din «picul» vietii", asa isi descrie piesa "un supravietuitor", Horatiu Malaele, regizorul "Podului". Orice "sinucidere" si orice abdicare e un pas spre un nou inceput. In "Podu"â„¢", trei destine, trei povesti de viata, trei tipologii umane etern valabile isi dau mina, de fapt, pentru a o lua de la capat. "Pe poduri!", este ultima expresie rostita a piesei. La final, publicul a rasplatit cu aplauze generoase, calduroase si indelungi pe cei trei actori, "supravietuitorii". (Text M. BESLEAGA, Foto Al. Chitu)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 5 ore, 13 minute, 56 secunde
GENIALIALA INTERPRETARE,MARI ACTORI,......nimic mai mult
, acum 739398 zile, 5 ore, 13 minute, 56 secunde
cu adevarat superb...cand l-am vazut pe George Ivascu intrand pe scena...aproape ca mi-au dat lacrimile de emotie...era actorul preferat al copilariei mele....Horatiu Malaele...un geniu, dar de data citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.