Educație

Inspectoratul Scolar isi schimba imaginea

Camelia Stănilă
29 iun 2005 673 vizualizări
Noua organigrama, ce va intra in vigoare de la 1 septembrie, prevede 38,5 posturi. O persoana se va ocupa de imaginea institutiei, iar alta de curatenia in institutie.

Inspectoratul Scolar va avea in curind mai multi inspectori, potrivit noii organigrame alcatuite de sefii din invatamint si aprobata in urma cu doua zile la Ministerul Educatiei. Conducerea ISJ a decis sa suplimenteze anumite norme didactice datorita volumului mare de munca cu care se confrunta unii inspectori de specialitate, dar a si infiintat posturi noi, care erau necesare bunei desfasurari a activitatii din institutie. Astfel, organigrama s-a imbogatit cu 2 norme didactice, dar si cu 1,5 norme nedidactice, ajungind in total la 38,5 posturi. Noua schema de incadrare care a primit acceptul Ministerului Educatiei va fi pusa in aplicare de la 1 septembrie, pentru noile posturi organizindu-se un concurs. "Inspectoratul Scolar Vrancea este de tip B si puteam avea intre 35 si 44 de posturi. Noua organigrama va intra in vigoare de la 1 septembrie. In aceasta perioada, dupa finalizarea examenelor, o vom completa prin numiri cu delegatie, urmind ca situatia sa fie definitivata in urma concursului organizat de Minister", a precizat inspectorul general al ISJ, Danut Popoiu. Noua schema de incadrare a ISJ vizeaza mai multe schimbari decit se discutase initial. In primul rind, nici un post din structura actuala nu va fi diminuat, desi era vorba ca la compartimentul de audit sa ramina doar o jumatate de norma. Aceasta intentie a constituit si obiectul unui control realizat de reprezentantii MEdC. "La audit a ramas pe norma intreaga, ocupantul acestui post urmind a fi decis dupa primirea raportului realizat in urma controlului efectuat de compartimentul echivalent din MEdC. Am fost asigurati ca in 1-2 saptamini vom primi concluziile", a mai afirmat Danut Popoiu. Jumatate de norma a fost repartizata pentru limba romana, iar jumatate de norma pentru imaginea ISJ, cel mai probabil detinuta tot de cel de-al doilea inspector de limba romana. De asemenea, cite jumatate de norma au fost repartizate pentru consiliere de formare continua a adultilor si pentru management educational. Invatamintul primar si cel tehnic nu a primit insa nimic in plus. In ceea ce priveste normele nedidactice, jumatate de norma este destinata pentru informatizare, iar un post pentru femeia de serviciu. "Sintem singura unitate bugetara care nu are femeie de serviciu. In Inspectorat, curatenia este asigurata de o femeie de serviciu de la Liceul 2", a explicat "generalul" scolilor vrincene. Odata cu intrarea in vigoarea a noii organigrame este foarte posibil sa se realizeze schimbari si in cadrul corpului de inspectori scolari.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.