Educație

Sinziana Pepelea o piesa care a binedispus focsanenii

Dan Chiriac
26 mar 2009 1401 vizualizări
Spectacolul actorilor de la Teatrul National Bucuresti este un musical romanesc extrem de reusit u astazi, actorii de la Teatrul Mic vor juca la Focsani Spionul Balcanic


Focsanenii au avut parte aseara, in deschiderea Galelor Teatrale, de un spectacol reusit, antrenant, un basm pentru toate virstele. încintarea provine din faptul ca "Sinziana si Pepelea" pare a fi un "Cum va place" romanesc. Galele au fost deschise de directorul Teatrului, actorul Sorin Francu, care a amintit ca pe 27 martie se sarbatoreste si Ziua Mondiala a Teatrului. Sinziana si Pepelea a parut publicului ca o revitalizare a dramaturgiei "batrine", desi a fost catalogat ca un spectacol atipic pentru Nationalul bucurestean. Spectacolul a avut de toate: muzica si vers, pantomima, dans, umor, costume si actori care interactioneaza cu publicul. La care s-a adaugat o distributie de zile mari. Povestea lui Vasile Alecsandri este simpla: Pepelea (Razvan Oprea), un baiat din popor, reuseste sa o ia de sotie pe Sinziana (Ileana Olteanu), fata lui Papura Imparat (Mircea Albulescu) plus jumatate de imparatie. Piesa nu cucereste prin subiect, pentru ca acesta este arhicunoscut, dar are succes pentru ca este construita ca un musical. Spectatorii au avut multe momente in care sa le daruiasca actorilor aplauzele lor. Magda Catone (baba Rada, matusa lui Pepelea) cinta faimosul Summer Night in adaptare romaneasca. Razvan Oprea este un Pepelea "si frumos, si destept, si norocos", dupa cum singur spune la inceputul piesei. Coloana sonora a piesei este o combinatie de jazz si muzica romaneasca, prilej pentru actori sa exceleze in miscare scenica. Sinziana si Pepelea poate fi privita si ca o parodie de basm. "As putea sa ma sfatuiesc un pic cu pasarica dumneavoastra?" il intreaba Sinziana pe Pepelea, referitor la ... pasarea maiastra primita in dar de la petitorul norocos. Sinziana si Pepelea aduce o viziune proaspata asupra vechiului text, peste care se suprapune jocul talentatilor actori. Ca dovada ca vrincenii vor teatru de calitate, la spectacolul de aseara s-au vindut aproape toate biletele. In sala au fost vazuti, intre altii, managerul Spitalului Judetean, Nicolae Moise, creatoarea de moda Nausica Mircea impreuna cu fiica ei, dar si fostul sef al politiei rutiere, Daniel Fatu, alaturi de sotie. In aceasta seara, de la orele 18.30, Teatrul Mic Bucuresti va prezenta piesa Spionul Balcanic, tot in sala Teatrului Mr. Gh. Pastia (Dan CHIRIAC)


Iata citeva instantanee din timpul spectacolului de aseara:







Fotografii de Alexandru Chitu


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.