Educație

Incepe proba orala la limba straina

Camelia Stănilă
29 iun 2005 661 vizualizări
Majoritatea elevilor au optat pentru franceza si engleza. Circa 30 de elevi vor sustineproba la rusa.

Astazi, o parte din absolventii de clasa a XII-a vor sustine cea de-a doua proba orala a examenului de bacalureat, cea la limba moderna. Tinerii vrinceni au optat pentru o paleta larga de limbi straine, de la engleza, franceza, germana, la rusa, italiana si spaniola. Din totalul de 2.478 de candidati, majoritatea isi vor etala cunostintele in limbile de larga circulatie internationala, engleza si franceza. In schimb, 30 de elevi vor sustine proba la spaniola, 7 la italiana si 10 la germana. Comparativ cu anul trecut, cind doar un elev a dat bacul la rusa, acum aceasta disciplina va avea circa 30 de candidati. "29 de candidati sint din seria curenta, de la Liceul Botta Adjud, care are titular la limba rusa. Ceilalti doi sint din Focsani, din restantierii seriilor anterioare", a precizat inspectorul Ion Ionascu, secretarul comisiei judetene de bacalaureat. Ieri s-a finalizat proba orala la limba si literatura romana. Examenul a decurs fara incidente majore, elevii fiind mult mai relaxati, vazind si notele mari care au fost acordate de comisii in prima zi de examen. Notele de 9 si de 10 au fost abundente, in doar citeva centre existind si note de 5 si 6. La Unirea si Cuza, notele mici aproape ca au lipsit, ici si colo existau pe liste cite un 6 sau 7. Si la Grupul Scolar de Electrotehnica au predominat notele de 9, 9.50 si 10, insa au existat si note de 7, 8 sau chiar 5. In prima zi de concurs au picat 7 candidati, 6 la centrul de la Grupul Scolar Agricol si unul la Grupul Scolar de Electrotehnica. Se pare ca vinovat de numarul mare de elevi respinsi din primul centru este fostul inspector general Enache Mindrescu, membru intr-o subcomisie de examen. In plus, doi elevi de la Grupul Scolar de Industrie Usoara au fost eliminati din sala pentru ca au incercat sa copieze. Se pare ca in a doua zi de examen nu au mai existat incidente de acest gen. Tot in prima zi a probei orale de romana au existat si citiva absenti, insa acestia nu au fost considerati neprezentati, avind ocazia sa vina ieri la examen.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.