Educație

Constructorii de scoli incep sa-si primeasca banii

Iulia Nicolaie
25 mar 2009 1110 vizualizări
Generalul Bostan sustine ca in Vrancea nu au fost probleme cu distribuirea fondurilor pentru facturile restante la lucrarile de anul trecut

Banii pentru lucrarile efectuate si facturate in luna decembrie 2008 la unitatile de invatamint vrincene au inceput sa apara inca de saptamina trecuta. Astfel, peste 800.000 de lei au fost distribuiti prin intermediul Inspectoratului Scolar catre mai multe unitati scolare vrincene, printre care se numara si Grupul Scolar Vidra, Grupul Scolar Dumitresti, SAM Maicanesti, Scoala Slobozia-Ciorasti, SAM Homocea, SAM Paunesti, Scoala Sihlea, Scoala Balesti si Scoala "Stefan cel Mare" Focsani. Inspectorul scolar general Iordache Bostan a declarat ca, spre deosebire de alte judete din tara, in Vrancea nu sint probleme cu distribuirea banilor pentru investitii. Aceasta dupa ce primul ministru Emil Boc a avertizat ca inspectorii scolari care nu le vor plati agentilor economici care s-au ocupat de lucrari sumele restante vor fi demisi. "In alte judete, unii au vrut sa detina controlul asupra licitatiilor si lucrarilor de reabilitare, folosind personalul din cadrul inspectoratelor si, poate din aceasta cauza, banii nu au putut fi cheltuiti pina la aceasta data. Noi am considerat ca este mai bine sa facem lucrarile impreuna cu reprezentantii unitatilor scolare, prin anumite centre de lucru. Licitatiile s-au desfasurat la timp pina acum", a precizat Bostan, care a adaugat ca pentru sectorul de investitii au fost angajati contabili cu norma redusa. De asemenea, acesta sustine ca s-au facut si instruiri in acest sens cu directorii de scoli. Cele mai multe lucrari efectuate in ultima perioada a anului trecut au fost de renovare si reabilitare, iar pina in acest moment inca nu se stie daca vor mai fi demarate lucrari noi, avind in vedere situatia economica dificila din acest inceput de an. In aceasta saptamina, inca 2.000.000 de lei vor ajunge la consiliile locale din localitatile Reghiu, Odobesti, Adjud, Homocea, Panciu, Tifesti, Gologanu, Sihlea, Valea Sarii, Vidra si Focsani. Cea mai mare suma, 800.000 de lei, a fost distribuita, dupa cum era de asteptat, catre Primaria Focsani. De la primarii, banii vor fi impartiti agentilor economici care au efectuat lucrari de reabilitare. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.