Educație

Elevii vrinceni promoveaza atitudinea eco

Iulia Nicolaie
24 mar 2009 1458 vizualizări
Elevii Scolii Clipicesti si cei ai Grupului Scolar G. G. Longinescu s-au transformat in agenti eco Elevii din satul Clipicesti, comuna Tifesti, au tinut sa demonstreze ca protectia mediului este o problema de care sint foarte interesati si au trecut la fapte.

Aproape 70 de elevi au scandat lozinci ecologiste pe ulite, au strins gunoaiele de pe jos si au colectat selectiv deseurile, pentru a da un exemplu satenilor. Copiii au fost ajutati de reprezentantii firmei Ema SRL. Proiectul de protectie a mediului desfasurat de Scoala cu clasele I-VIII Clipicesti se numeste "O scoala mai curata" si face parte dintr-un program international, desfasurat de Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie (CCDG), in colaborare cu Fundatia Mondiala de Ecologie pentru Protejarea Mediului Inconjurator (FEE). Scoala Clipicesti este singura din mediul rural din judet in care se desfasoara acest proiect de amploare. Scolarii nu pierd nici un moment pentru a sarbatori respectul pe care-l poarta naturii. Astfel, acestia au organizat de fiecare data evenimente cu ocazia zilelor Mediului, Apei sau Pamintului, concursuri pe teme eco in fiecare clasa, iar cu ocazia venirii primaverii au confectionat martisoare inedite din hirtii, seminte sau chiar fulgi de gaina. "Pe parcursul a doi ani am desfasurat actiuni prin care elevii au invatat sa capete deprinderi de pastrare a curateniei si ordinii in scoala, sa respecte natura, sa ingrijeasca spatiile verzi, pomii, florile din salile de clasa, sa aiba o comportare civilizata fata de cei din jur, sa aiba spirit competitiv, prin organizarea unor concursuri pe diverse teme si sa lupte pentru schimbarea imaginii scolii in fata membrilor comunitatii si a altor scoli", ne-a spus directoarea unitatii, profesoara Marieta Tiru. In perioada urmatoare, elevii vor primi vizita unei comisii de evaluare din partea CCDG, iar daca analiza acestora va fi in favoarea scolii, scolarii vor primi "Steagul Verde", care reprezinta simbolul spiritului ecologist. (Iulia NICOLAIE)


Cuiburi pentru pasari in Focsani


Elevii Grupului Scolar "G. G. Longinescu" au demonstrat ca atitudinea eco nu este doar o teorie care se invata in bancile scolii, ci dorinta si incercarea de a schimba mentalitatea celor din jur pentru a proteja mediul prin activitati practice. Astfel, in sfirsitul de saptamina care tocmai a trecut, elevii au ecologizat spatiul verde de pe strada Cuza-Voda nr. 42 si au montat casute pentru pasari in arbori, dar si un panou care sa informeze publicul. Proiectul "Masuri active de conservare a biodiversitatii din mediul urban si periurban al municipiului Focsani" are ca obiective cresterea biodiversitatii, diversificarea niselor ecologice si implicarea comunitatii in activitati de mediu. Elevii au fost ajutati in demersurile lor de catre ingineri silvici si profesori.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 13 ore, 35 minute, 3 secunde
Aproape 70 de elevi au scandat lozinci ecologiste pe ulite, au strins gunoaiele de pe jos si au colectat selectiv deseurile, pentru a da un exemplu satenilor. Copiii au fost ajutati de reprezentantii citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.