Educație

Info-Educatie

Iulia Nicolaie
17 mar 2009 1051 vizualizări
Ce se mai intimpla prin scolile vrincene

"Nu putem alerga tristi catre borcanul cu miere"


Le-a spus omul de afaceri Marius Ulmeteanu, patron al unei firme vrincene de paza si protectie, elevilor de la Liceul Pedagogic "Spiru Haret", in cadrul celei de-a doua parti a dezbaterilor privind mediul de afaceri. "Marius Ulmeteanu a vorbit despre cit de importante sint atitudinea pozitiva, optimismul si increderea, dar mai ales dorinta de perfectionare. Si a mai spus un lucru foarte adevarat, care mi-a ramas in minte: «Nu putem alerga tristi catre borcanul cu miere», comparind succesul cu borcanul cu miere", ne-a spus coordonatoarea proiectului, Carmen Ion, director adjunct al Liceului Pedagogic. Saptamina viitoare, invitatul liceenilor va fi Rodica Muresan, care tinere o afacere in domeniul turismului. La sfirsitul celor cinci seminarii, elevii vor fi impartiti in cinci echipe, iar fiecare echipa va primi cite 100 de euro. Liceeni vor avea, timp de o luna, ocazia sa valorifice si sa inmulteasca suma primita. (I. N.)


Elevii vrinceni, maestrii dansului


Andreea Nedelcu si Florin Nicu reprezinta perechea cistigatoare a concursului national "Dance Master", care s-a desfasurat la Bucuresti zilele trecute. Cei doi au cistigat la categoria 12-13 ani, la sectiunea hobby. Elevii fac parte din clubul de dans "Elite" din Focsani si sint antrenati de Iulian Mazilu. Andreea este eleva a Scolii "Nicolae Iorga", iar Florin invata la Scoala "Stefan cel Mare" din Focsani. (I. N.)


Dosare incomplete pentru gradatiile de merit


Doi directori de unitati scolare din Vrancea au depus dosare incomplete pentru obtinerea gradatiilor de merit, iar ulterior, unul dintre ei a depus contestatie la sediul Inspectoratului Scolar, intrucit dosarul nu i-a fost aprobat. Peste 300 de dascali si-au depus anul acesta dosarele pentru acordarea gradatiilor de merit. Acestea aduc cadrelor didactice un plus de 25 % la salariu pe o perioada de patru ani. (I. N.)


Prescolarii invata sa acorde primul ajutor


Gradinita nr. 1 Focsani va gazdui o lectie de instruire pentru acodarea primului ajutor, actiune care face parte din proiectul "Minte sanatoasa in corp sanatos", derulat in parteneriat cu Crucea Rosie si coordonat de Ileana Popa si Lidia Boc. Prescolarii de la sapte gradinite si elevii Scolii "Duiliu Zamfirescu" vor asculta povetele date de profesoara de biologie Mioara Mungiu si vor putea incerca, la rindul lor, sa ofere primul ajutor, intrucit programul cuprinde si demonstratii practice. (I. N.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.