Educație

Lucrari fara cusur la testele nationale 10 pe linie!

Camelia Stănilă
27 iun 2005 955 vizualizări
Doua absolvente de gimnaziu din Focsani au facut lucrari perfecte la testele nationale. Printre candidatii la testele nationale se numara si odrasle de primari, sefi de instituti, oameni de afaceri sau profesori.

In acest sfirsit de saptamina, emotiile absolventilor de clasa a VIII-a, dar si ale parintilor s-au terminat. Rezultatele afisate in fiecare centru de examen au produs lacrimi de fericire pentru cei mai multi dintre elevi, dar si de tristete si dezamagire pentru cei care au ratat primul examen din viata lor. Din cei 4.155 de copii care au sustinut testele nationale, doar doua eleve au reusit deosebita performanta de a lua 10 pe linie. Andra Gheorghiu, de la Scoala "Stefan cel Mare" si Alexandra Bujor, de la Scoala "Duiliu Zamfirescu" au reusit sa se concentreze mai bine decit ceilalti colegi si sa faca lucrari perfecte, carora profesorii corectori nu le-au gasit nici un cusur.

Nici Caragiale, nici trunchiul de con buclucas de la mate nu au reusit sa le incurce pe cele doua eleve eminente. Andra povesteste ca a invatat pe tot parcursul celor patru ani de gimnaziu, ea reusind o medie generala a claselor V-VIII de 9,98, doar matematica si anatomia "tragind-o" putin in jos. "Eu, de felul meu, sint mai pesimista si nu credeam ca voi reusi sa iau 10 pe linie. Am invatat foarte mult, si la scoala, dar si acasa. Am participat si la olimpiade, insa emotiile au fost extraordinar de mari si chiar nu ma asteptam sa fiu prima. Meritul acestei medii apartine si profesorilor de la scoala, Roxana Vornic, Elena Lemnaru si Maria Preda. Vreau sa dau la mate-info, la Colegiul «Cuza». Vacanta imi doresc sa mi-o petrec cit mai placut posibil, poate intr-o excursie la Paris. Vreau, de asemenea, sa ma intilnesc cu toti prietenii, sa ne plimbam, sa mergem la cinema. Poate ca voi mai si citi, chiar nu stiu ce voi face cu atita timp liber", ne-a spus Andra Gheorghiu.

Alexandra Bujor, cea de-a doua purtatoare a notelor maxime, a recunoscut ca obtinerea mediei de 10 nu a fost o surpriza. Focsaneanca spune ca acest rezultat reprezinta incununarea muncii celor patru ani de gimnaziu. "Sincer, ma asteptam sa iau 10. Mai greu mi s-a parut la limba romana, insa am scris perfect. Eu am mai participat si la olimpiada de matematica, aceasta competitie dezvoltindu-mi spiritul competitiv, iar la examen nu prea am avut emotii. Si la gimnaziu am reusit sa obtin 10 pe linie. Vreau sa dau la matematica-informatica la Colegiul «Unirea»", ne-a spus si Alexandra Bujor.

In acest an, circa 300 de elevi au obtinut medii de peste 9.00 la testele nationale. Printre cei care au reusit rezultate deosebite se numara si Andrada Armencea, fiica primarului din Adjud, care a obtinut media 9,85, Andrei Vicol, baiatul directorului de la SC Avicola SA Focsani, cu o medie de 9,96, Andreea Cristina Toma, fiica directorului de la SC Veritas SA Panciu, cu 9,90. De asemenea, Bogdan Ples, baiatul profesoarei de chimie Maria Ples de la CNC, a obtinut o medie de 9,51, Bogdan Obodariu, fiul profesoarei de istorie Gabriela Obodariu de la CNC, a incheiat examenul cu media 9,28, in timp ce Mihai Zahariuc, fiul Tincutei Zahariuc, inspector scolar la discipline tehnice, a avut o medie de 9,70. Si alti copii au avut lucrari foarte bune, fiind apreciate in consecinta de profesorii corectori.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.