Educație

Premiera piesei de teatru Visul

Ziarul de Vrancea
9 mar 2009 1518 vizualizări
Studentii de la Teatru pun în scena azi un spectacol special la Focsani

Vrincenii iubitori de teatru dramatic sint asteptati in aceasta seara la premiera piesei de teatru "Visul", o adaptare dupa romanul "Enigma Profesor Rebregea" de Theodor Constantin. Spectacolul va avea loc in sala Casei de Cultura "Leopoldina Balanuta" Focsani, de la ora 19.00. "Visul" este drama unei tinere macinate de aspectul sau fizic. Ea a fost conceputa ca un spectacol capabil sa trateze probleme de actualitate, sa puna spectatorul in fata unor perspective noi si sa il confrunte cu propriile sale complexe. "Punerea in scena a acestei piese a pornit de la Crina Zvoboda, cea care interpreteaza personajul principal. Ea a gasit in romanul «Enigma profesor Rebegea» un monolog care i-a placut foarte mult, si mi-a spus ca ar vrea tare mult sa joace si eu sa regizez. Din momentul acela am inceput sa lucram textul, l-am modificat mult. Am pastrat doar ideea, apoi am inceput sa transformam incet-incet monologul in spectacol. Pe 26 ianuarie am facut o vizionare. Am fost foarte multumiti de reactie, iar acum il prezentam publicului larg", ne-a declarat regizorul George Iulian Nastase. Nu trebuie decit sa va inchideti telefoanele, sa va asezati comod intr-unul dintre scaunele Casei de Cultura si sa patrundeti pentru o ora si jumatate intr-o lume a visului. O lume "jucata" de actori precum Crina Zvoboda, Eduard Cirlan si Alexandra Georgescu, toti studenti ai Universitatii de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti. Scenografia este realizata de Ana-Maria Puscalau. Spectacolul este o creatie a regizorului George Iulian Nastase, si el student in anul II la Teatru, sectia Arta actorului minuitor de papusi si marionete. "Sper ca acest spectacol sa aiba impact la publicul vrincean!", ne-a mai spus regizorul. Un bilet costa 10 lei si se poate procura de la Casa de Cultura. (Nicoleta LAZAR)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.