Educație

Tatal Angelei Gheorghiu traieste la Muntele Athos

Iulia Crețu
9 mar 2009 3991 vizualizări
Soprana Angela Gheorghiu va cinta muzica traditionala romaneasca

In luna lui Marte, luna dedicata femeii, frumusetii si prospetimii, Romania revine in atentia europenilor prin una dintre cele mai mari valori artistice ale ei. Angela Gheorghiu, soprana nascuta la Adjud, pur si simplu i-a fermecat pe britanici. Talentul, personalitatea si stilul artistei i-a facut pe insulari sa exclame ca Angela Gheorghiu este ultima diva a operei.

Artista a declarat pentru "The Independent" ca in viitorul apropiat intentioneaza sa inregistreze un album cu muzica traditionala romaneasca. Angela Gheorghiu, vazuta de presa internationala drept "ultima mare diva", care ar putea sa o surclaseze si pe Maria Callas, a declarat ca CD-ul cu muzica "de acasa" va fi orchestrat special pentru ea. Gheorghiu si-a declarat dragostea pentru cultura nationala de nenumarate ori. Originea romana i-a adus artistei mai multe porecle, printre care cea de "Draculette", iar impreuna cu sotul sau, tenorul Roberto Allagna, sint numiti uneori "The Ceausescus". Legatura cu tara s-a pastrat, in urma cu un an soprana fiind invitata la scoala unde a invatat la Adjud, care a fost redenumita in cinstea artistei lirice. O legatura pe care Gheorghiu o dezvaluie presei britanice ca fiind una destul de dureroasa, mai ales dupa moartea surorii sale. "Parintii mei s-au despartit, iar tatal meu s-a calugarit. Acum traieste in muntii Greciei, intr-o manastire unde femeilor le este interzis sa mearga. A spus ca se va ruga pentru noi", dezvaluie Angela Gheorghiu. Latura sa emotionala creioneaza in fata presei o imagine si mai grandioasa despre soprana. Cotidianul britanic "The Independent" exulta pur si simplu in ceea ce scrie despre interpreta din "Madame Butterfly", amintind si de exigenta dura in alegerea rolurilor. "îmi place sa am succes, imi place sa fiu frumoasa, vreau sa cint bine. Nu sint o masochista care sa iasa pe scena ca sa fie huiduita", spune Gheorghiu pentru "The Independent", preluat de Cotidianul. "Ultima mare diva" are, pe linga vocea exceptionala, si o prezenta extrem de feminina, pusa la punct pina la cele mai mici detalii. Angela Gheorghiu este recunoscuta pentru stilul sclipitor pe care-l adopta in privinta tinutelor. In ciuda zvonurilor potrivit carora artista ar fi cerut machiaj si coafuri complete chiar si pentru interviurile radiofonice, soprana spune ca ii place sa isi aleaga singura toalete neobisnuite, dar ca nu este foarte pasionata de moda. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739397 zile, 10 ore, 54 minute, 20 secunde
Sunt multe de spus. Fara suparare, eu nu spun decat: SA NE TRAITI. Viorel ot Faurel
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.