Educație

Cursuri de calificare la Scoala Sanitara Carol Davila

Daniel Garleanu
6 mar 2009 2760 vizualizări
In prezent, Scoala Sanitara are 260 de elevi in curs de pregatire u locuri libere mai sint la ospatari si baby-sitter

Ieri, Scoala Sanitara "Carol Davila" a lansat proiectul "Obtine o calificare azi pentru a avea o sansa miine". Programul are ca scop calificarea/recalificarea in meserii precum baby-sitter, bucatar, ospatar, cosmetician sau tehnician maseur a unui numar de 100 de someri. Cursurile se vor desfasura pe parcursul a 9 luni, in perioada 15 februarie "" 15 noiembrie. "Anul acesta avem 260 de elevi pe care ii pregatim in specialitatile de baza, asistenti medicali generalisti, de balneo-fizio-terapie si asistenti de farmacie. Baza materiala didactica este suficienta", a sustinut Constanta Ioan, presedintele Asociatiei Societatea Doamnelor Vrincene, cea care implementeaza proiectul. Taxele pentru sustinerea cursurilor se platesc esalonat, in functie de posibilitatile cursantilor, iar inscrierile se fac in fiecare vara, examenul de bacalaureat fiind o conditie primara pentru acceptare. "Avem doua scoli postliceale sanitare in Focsani subordonate ISJ. In cei 16 ani de existenta a acestei scoli s-au inregistrat de la un an la altul progrese si daca s-ar putea ca in perspectiva sa gasim o locatie mai buna ar fi si mai bine", a spus Iordache Bostan, seful Inspectoratului Scolar. "Felicitarile mele se adreseaza in mod special pentru faptul ca ati reusit sa faceti o aplicatie care a fost si selectata si ca v-ati indreptat catre un grup de persoane vulnerabile din punct de vedere al integrarii socio-profesionale", a afirmat si Marina Dantis,director executiv la AJOFM. "Proiectul se finalizeaza cu sustinerea unui examen de absolvire la sfirsitul caruia participantii la curs vor obtine un certificat de calificare si in functie de calificarea pe care o absolva si un certificat de libera practica", a declarat Natasa Marin, coordonatorul proiectului. Valoarea totala a programului se ridica la 136 de mii de euro, suma asigurata in proportie de 90% din fonduri PHARE si restul de 10% de Societatea Doamnelor Vrincene. Locuri libere se mai gasesc doar la cursul pentru ospatari si baby-sitter. Cei interesati pot obtine informatii si de pe site-ul www.asdv.ro. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.