Educație

Elevii au strins banii din martisoare pentru bugetul scolii

Iulia Nicolaie
28 feb 2009 1528 vizualizări
Elevii vrinceni se intrec in tirguri de primavara

Copiii din Cirligele au participat pe 27 februarie la cea de-a treia editie a Tirgului de Martisoare, organizat in colaborare cu Caminul Cultural si Biblioteca locala. Elevii si prescolarii au confectionat martisoare eco din materiale textile, flori si frunze uscate, boabe, seminte, scoici, pene, hirtie colorata sau chiar paste. Proiectul "Martisorul-simbol al primaverii", realizat la nivelul Scolii, a cuprins expozitii de martisoare si felicitari cu vinzare. Tirgul le-a stimulat micutilor talentul de comercianti, acestia reusind sa-si vinda creatiile parintilor, colegilor, profesorilor si chiar satenilor. "Pe linga dezvoltarea si valorificarea potentialului creator al elevilor, avind la baza cooperarea in grup, actiunea si-a propus si stimularea interesului acestora pentru intelegerea si pastrarea traditiilor legate de sosirea primaverii", ne-a spus institutorul Mihaela Axente. Micutii au fost multumiti de "operele" realizate, dar si de banii strinsi pentru bugetul scolii. Si Centrul de Documentare si Informare al Scolii "Nicolae Iorga" Focsani va gazdui pe 2 martie o expozitie cu vinzare, in cadrul tirgului de martisoare si felicitari realizate din materiale reciclabile, in colaborare cu Centrul "Elena Doamna". Proiectul "Simbol de primavara" este coordonat de Cati Galoiu, Adriana Maciuca, Liliana Nitu si Mirela Botis, care si-au propus sa valorifice imaginatia debordanta a copiilor. "Aceasta este si o modalitate prin care elevi din scoli diferite au posibilitatea de a face un interesant schimb de experienta, avind ca pasiune comuna cultivarea frumosului prin arta. Cu siguranta, vizitatorii si cumparatorii vor fi incintati de rezultatele muncii lor, desfasurata in atelierele de creatie ale celor doua scoli, precum si in timpul lor liber", ne-a spus profesoara Liliana Nitu, de la Scoala "Nicolae Iorga". (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.