Educație

Arta imbraca straie futuriste si la Focsani

Daniel Garleanu
16 feb 2009 1472 vizualizări
Este o forma moderna de arta si o strategie didactica alternativa , spune despre inedita exprimare artistica profesoara Carmen Ion

O abordare novativa a teatrului, intitulata "Cui e frica de Minotaur?", s-a petrecut zilele trecute la Teatrul "Mr. Gh. Pastia" Focsani. Proiectul apartine Asociatiei Epsilon III in parteneriat cu Liceul Pedagogic "Spiru Haret" si Teatrul "Mr. Gh. Pastia". Spectacolul inedit este individual si consta in cintarirea citorva din sentimentele pe care le poate nutri o persoana, dupa care continua sub inspiratia gravitatiei. Legati la ochi, participantii trec printr-un labirint in care sentimentele fuzioneaza intr-o feerie de aproximativ 20 de minute, timp in care sint coordonati de cei 30 de elevi din clasele IX-XII ai Liceului Pedagogic. Pe parcursul itinerariului participantii sint incercati de sentimente precum adrenalina, dezvoltarea simtului tactil si auditiv, in lipsa celui vizual. "Spectacolul a fost prima data promovat la Bucuresti, iar acum este la Focsani, al doilea oras. Este o forma moderna de arta si o strategie didactica alternativa. Grupul tinta este reprezentat de persoanele intre 15 si 60 de ani", a tinut sa precizeze prof. Carmen Ion, coordonator local al proiectului. Lucian Branea, secretar executiv in cadrul Asociatiei, spune ca programul este destinat in special elevilor si profesorilor din toate liceele focsanene. Din echipa necesara amenajarilor "Labirintului Gravitatia" fac parte Adrian Cigleneanu, trainer principal, si Claudiu Gabriel Nistor, asistent coordinator, care au muncit alaturi de colegi pentru ca spectacolul sa se desfasoare in cele mai bune conditii. Spectacolul va mai poposi in lunile aprilie si octombrie in Focsani, cind sint asteptati toti cei interesati de noua metoda de abordare a teatrului. Experientele traite in momentele parcurgerii itinerariului se noteaza pe hirtie la sfirsit. In perioada 9-15 februarie au trecut aproximativ 180 de persoane prin "Labirintul Gravitatia" pentru care nu au platit, costurile fiind suportate de "Tineret in actiune", un program al Comisiei Europene. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.