Educație

O mie de elevi vrinceni au primit bani pentru naveta

Ciprian Fânaru
13 feb 2009 1158 vizualizări
Cei mai multi elevi navetisti sint la Grupul Scolar de Transporturi Auto

In primul semestru al acestui an scolar peste o mie de elevi din Vrancea au beneficiat de decontarea banilor cheltuiti pe naveta. Conform datelor Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ), cei mai multi dintre acestia invata la licee din Focsani si Adjud. Un numar semnificativ de "navetisti" sint elevi ai Grupului Scolar "G. Longinescu" Focsani, Grupul Scolar "Gh. Bals" Adjud, Colegiul Economic "Mihail Kogalniceanu" Focsani, Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau" si Liceul Pedagogic "Spiru Haret". "Elevii prezinta actele la secretariat si in baza acestora li se deconteaza naveta. Grupul Scolar de Transporturi Auto Focsani este in top la numarul de elevi care fac naveta", a precizat "generalul" Iordache Bostan. Conform ordinului ministrului 329/2007, elevii care se deplaseaza zilnic la scoala cu un mijloc de transport in comun pot cere sa li se deconteze naveta. Pentru decontare, limita este de 50 de kilometri, iar cei care depasesc aceasta distanta nu primesc bani, ei avind optiunea sa locuiasca la internat sau "la gazda ". Un alt caz il constituie cei care au abonament, acestia avind asigurat un avans lunar din partea unitatii de invatamint la care sint inscrisi, dar trebuie mentionat faptul ca nu toate firmele de transport ofera aceasta posibilitate calatorilor. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.