Educație

Al 13-lea salariu pentru profesori, in stand-by

Iulia Nicolaie
11 feb 2009 3018 vizualizări
Nu exista cadru legal pentru acordarea acestor sume , spun reprezentantii Primariei Focsani

Dupa aminarea acordarii salariilor de merit sau a maririlor cerute inca de anul trecut, dascalii au inca un motiv de nemultumire. Reprezentantii Primariei Focsani, oras unde se concentreaza cel mai mare numar de scoli si licee din Vrancea, confirma faptul ca si acordarea celui de-al 13-lea salariu pentru profesori este in asteptare, pina la stabilirea bugetului local din acest an. "Avind in vedere faptul ca, in ultima perioada, au circulat diverse zvonuri in ceea ce priveste al 13-lea salariu pentru cadrele didactice, facem urmatoarele precizari: finantarea salariilor cadrelor didactice este asigurata din sume defalcate din TVA alocate de la bugetul de stat. Plata premiului anual (al 13-lea salariu) pentru cadrele didactice pentru anul 2008 se va realiza, potrivit Legii 388/2007, art. 28, dupa aprobarea bugetului local pentru anul 2009. în aceste conditii, la momentul actual nu exista cadrul legal pentru acordarea acestor premii", sustin oficialii Primariei Focsani, care adauga ca bugetul local pe anul acesta va intra in vigoare in maxim 45 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial a Legii bugetului de stat pe anul 2009. De mentionat ca sindicalistii vrinceni au declarat in repetate rinduri ca protestele pot incepe oricind, iar aceasta perioada de aminari pare un mediu propice pentru conflicte in invatamint. Inspectorul scolar general, Iordache Bostan, declara zilele trecute ca cel de-al 13-lea salariu va fi platit retroactiv. (Iulia NICOLAIE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.