Educație

Salariile dascalilor nu se maresc, ci se amina

Iulia Nicolaie
6 feb 2009 1438 vizualizări
Sindicalistii din invatamint ameninta din nou cu proteste spontane

Daca nemultumirile profesorilor vrinceni vizau, in primul rind, neacordarea maririi cu 50 % a salariilor, dupa cum prevede legea 221/2008, acum acestia au noi motive de nemultumire. "Plata salariilor de merit va fi aminata pina dupa aprobarea bugetului, conform unei ordonante de urgenta. Anul acesta nu avem un coeficient de siguranta, dar daca le vor aproba, noi le vom plati imediat. Eu cred ca in aceasta perioada va trebui sa lucram mai mult pe bani mai putini", a precizat inspectorul scolar general, Iordache Bostan. Acesta a mai adaugat ca si plata celui de-al 13-lea salariu a fost aminata si ca sumele de bani se vor plati retroactiv. Aceste noi prevederi ii nemultumesc din ce in ce mai mult pe sindicalisti, care sint cu un pas mai aproape de a incepe protestele. "Federatia Educatiei Nationale avertizeaza Guvernul Romaniei si Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii ca tensiunea din scoli a ajuns la cote alarmante si ca in orice moment pot izbucni proteste spontane la nivelul unitatilor de invatamint sau chiar la nivelul judetelor", se arata intr-un comunicat din partea FEN. Secretarul general al FEN, Constantin Ciosu, afirma ca este complet nemultumit de aceasta situatie neplacuta, declarindu-se pregatit de greva si indignat de neacordarea drepturilor salariale. "Solicitam inca o data MECI sa respecte parteneriatul social si sa inceapa de urgenta discutiile cu federatiile sindicale reprezentative din invatamint. Nici pina la ora actuala, MECI nu a pus la dispozitia partenerilor sociali forma finala a bugetului alocat educatiei si nici planul de crestere salariala pentru anul in curs. în conditiile in care conducerea MECI nu isi va revizui atitudinea fata de partenerii sociali riscam sa ajungem din nou la conflicte sociale in invatamint", a adaugat Ciosu. (Iulia NICOLAIE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739389 zile, 14 ore, 47 minute, 2 secunde
CA SA VEDETICINE CONDUCE INVATAMANTUL VRANCEAN: UN OM TOTAL LIPSIT DE CARACTER, UN LINGAU CARE, PENTRU A-SI PASTRA CU ORICE PRET POSTUL, ESTE IN STARE SA O OMOARE SI PE MA-SA! AUZI citeste integral
, acum 739389 zile, 14 ore, 47 minute, 2 secunde
hmfxjuyrfuaz
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.