Educație

Inspectiile scolare, realizate 100 %

Iulia Nicolaie
5 feb 2009 1339 vizualizări
Reprezentantii scolilor au tendinta de a se supraevalua

"Activitatile proiectate la inceputul anului scolar 2008-2009 pentru semestrul I de catre Comisia pentru inspectie scolara din cadrul Compartimentului curriculum si inspectie scolara, au fost realizate in proportie de 100 %", se arata in raportul privind stadiul parcurgerii graficului unic de control. Printre scolile vrincene controlate se numara unitatile de invatamint din Mera, Pitulusa, Brosteni, Pufesti, Golesti, Slobozia Ciorasti, Virtescoiu, Faraoanele, Cimpineanca, Adjudul Vechi sau Ploscuteni. Unitatile controlate s-au situat la un nivel relativ bun, care dovedeste un management de calitate, mai ales la Scoala Slobozia Ciorasti si la Scoala Cimpineanca. Tematica inspectiilor a vizat implicarea directorilor de scoli in asigurarea conditiilor optime pentru procesul educational si pentru desfasurarea activitatilor de sfirsit de semestru. De asemenea, echipele de control au constatat ca unitatile scolare au tendinta de a se supraevalua datorita faptului ca membrii comisiilor din scoli nu au participat la cursurile de formare, de unde puteau afla criteriile de evaluare. Din acest motiv, se impune ca in perioada urmatoare aceste cursuri sa fie mai bine implementate de catre ARACIP. In ceea ce priveste unitatile de invatamint special, s-a constatat ca integrarea persoanelor cu dizabilitati in societate este dificila, in principal din cauza golurilor legislative si a mentalitatii invechite. Printre masurile propuse se numara modificarea regulamentului de organizare si functionare a cabinetelor de asistenta psihopedagogica, infiintarea de ateliere speciale pentru elevii sau absolventii scolilor speciale, cu asigurarea locurilor de cazare, infiintarea de comisii judetene pentru evaluarea si orientarea scolara a acestor copii si acordarea unui spor cadrelor didactice care lucreaza in centre pentru copii cu virusul HIV, in afara sporului pentru invatamint special de 15 %. Pentru scolile de arte si meserii, inspectorii propun ca pina la sfirsitul anului scolar, dirigintii sa organizeze activitati de consiliere profesionala, pentru a-i indruma pe tineri in cariera pe care vor sa o urmeze. De asemenea, acestia au specificat ca deja exista contracte si parteneriate cu agentii economici, fapt care ajuta la incadrarea in munca a elevilor. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.