Educație

Olandezii au vizitat scolile vrincene

Liliana Nenciu
22 iun 2005 578 vizualizări
Reprezentatii Fundatiilor "Negru Voda" si "Pep Heesch" din Olanda au adus ajutoare scolilor de la Marasesti

Reprezentatii Fundatiilor "Negru Voda" si "Pep Heesch" din Olanda au adus ajutoare scolilor de la Marasesti, Radulesti, Vinatori si Gugesti. Veniti pentru a doua oara in Romania, cei 13 membri ai Fundatiei "Pep Heesch" au facut o bucurie citorva familii sarace si cu multi copii, cu ajutorul Filialei de Cruce Rosie Vrancea. "Noi am oferit transportul si sintem foarte bucurosi ca am reusit sa aducem zimbetul pe buze oamenilor nevoiasi. Este o schimbare in bine fata de anul trecut si speram ca la anul, cu ajutorul nostru si al Crucii Rosii, sa le fie din ce in ce mai bine", ne-a spus Riet Daleweij, presedinta Fundatiei "Negru Voda" din Olanda. Timp de o saptamina, cit au poposit pe meleagurile vrincene, olandezii au vizitat Centrul Femeia Ocrotita, Casa Protejata de tip rezidential Oreavu- Gugesti si scolile de la Marasesti, Radulesti, Vinatori si Gugesti, carora le-au oferit mobilier scolar. Pentru nevoile speciale ale vrincenilor, acestia au mai adus paturi si cadre de deplasare. "Ne-au ajutat foarte mult, deoarece am reusit sa finalizam lucrarea inceputa la Oreavu, unde se afla Casa Protejata de tip rezidential, in care locuiesc opt batrini rezidenti. Din bani proprii am construit un grajd, iar ei ne-au ajutat cu material lemnos si feronerie, ca sa punem usile si geamurile. Ne bucuram foarte mult ca ne-au vizitat si ca sint multumiti de cum au fost primiti de vrinceni", ne-a spus Rodica Davidean, directorul Filialei de Cruce Rosie Vrancea. Olandezii spun ca vor reveni vara viitoare si ca spera ca vrincenii sa progreseze pina la urmatoarea lor vizita.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.