Educație

Fiul lui Baesu, victima de proba intr-un incendiu imaginar

Raluca Manolache
30 ian 2009 2084 vizualizări
Incendiul simulat de la Scoala Stefan cel Mare din Focsani a scos in curtea unitatii peste 600 de elevi

Promptitudinea elevilor si profesorilor de la Scoala "Stefan cel Mare" a fost testata ieri cind unitatea a fost cuprinsa de "flacari" imaginare. Aici a avut loc simularea unui incendiu cauzat de un aparat uitat in priza in sala de informatica. Astfel, in jurul orei 10.30, peste 600 de elevi si cadre didactice au parasit scoala dupa ce s-a dat semnalul de alarma. Ajunsi in curtea scolii, copiii s-au declarat bucurosi ca au scapat de matematica sau pictura si i-au asteptat cu sufletul la gura pe pompieri. La fata locului au ajuns patru autospeciale de lucru dotate cu apa si spuma si o autospeciala pentru descarcerare si prim ajutor care au intervenit pentru stingerea incendiului fictiv. "în timpul desfasurarii orelor de curs s-a simulat izbucnirea unui incendiu la laboratorul de informatica situat la parterul cladirii. Personalul din cadrul obiectivului cu atributii pe linie de situatii de urgenta a luat primele masuri pentru evacuarea persoanelor din obiectiv, concomitent cu lichidarea incendiului cu mijloacele de prima interventie din dotare si intreruperea alimentarii cu energie electrica a laboratorului afectat de incendiu", a precizat slt. Cristina Duta, purtatorul de cuvint al Pompierilor. Si de aceasta data a existat o victima printre elevi. Rolul a fost jucat de fiul fostului deputat George Baesu, Andrei, care este elev in clasa a III-a. "M-am impiedicat, am cazut, colegii nu m-au vazut si apoi a fost fum. Mi-a intrat in plamini si nu am putut sa ma mai ridic. Acesta a fost planul. Mi-a placut sa fiu victima. Am fost scos pe targa de pompieri si s-au miscat bine. Daca as mai fi stat putin as fi murit", ne-a relatat cu seriozitate Andrei Baesu. Si ceilalti copii au fost incintati de simulare. "Ne-am uitat la actiunea pompierilor si a fost foarte frumos. Vreau sa ma fac pompier. Vreau sa mai vad actiuni de acest gen pentru ca sint palpitante. Daca am fi ramas in scoala ne scoteau pompierii cu targa", ne-a spus un alt Andrei, elev in clasa a IV-a. Pompierii spun ca exercitiul s-a desfasurat in conformitate cu operatiunile specifice de interventie, fara a exista probleme. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739370 zile, 18 ore, 52 minute, 25 secunde
victima adevarata a fost gergica baesu, ca pierdut alegerile ..........daca PSD avea un candidat mai greu si cu ceva scoala mai credibila , nu ar fi pierdut in veci alegerile in fatza lui mustea citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.