Educație

Invatamint primar satisfacator

Iulia Nicolaie
30 ian 2009 1246 vizualizări
Micutii de la clasele primare au obtinut multe calificative de foarte bine

Conform raportului realizat de Inspectoratul Scolar pentru anul scolar 2007-2008, rezultatele elevilor din invatamintul primar au fost mai mult decit multumitoare, foarte multi dintre scolari obtinind calificative de "bine" si "foarte bine". "în anul scolar 2007-2008, in judetul nostru, activitatea cu elevii ciclului primar s-a desfasurat in 161 scoli cu clasele I-IV, 116 scoli cu clasele I-VIII, dintre care 99 cu personalitate juridica, 22 scoli cu clasele I-X si 9 scoli cu clasele I-XII", se arata in raport. Inspectorii au consemnat ca majoritatea invatatorilor s-au preocupat de perfectionarea activitatii didactice, conform notelor bune obtinute de elevi, ca se respecta metodologia de evaluare, insa nu toate cadrele didactice utilizeaza in mod corespunzator metodele de evaluare sau caietul model lansat la nivelul judetului. De asemenea, majoritatea invatatorilor au realizat documente de planificare, dar unii au considerat ca nu este nevoie de unele documente, multe fiind luate de pe internet si neadaptate la nivelul claselor. Clasele de step-by-step au functionat in continuare la majoritatea scolilor urbane, acest sistem fiind foarte apreciat de catre oficialii din invatamint. In raport se mai mentioneaza faptul ca in unele scoli nu s-a acoperit necesarul de manuale scolare, fapt datorat si unei evaluari incorecte a necesarului de manuale in functie de clasa. Activitatea de perfectionare prin cursuri de formare s-a defasurat in conformitate cu graficul existent la nivelul ISJ Vrancea si al Casei Corpului Didactic (CCD), fiecare cadru didactic avind posibilitatea de a opta pentru unul sau mai multe cursuri acreditate. La examenul pentru obtinerea gradatiilor s-au obtinut rezultate bune, intrucit s-au inscris 85 de candidati, fiind promovati in proportie de 100 %. în cadrul Centrului de Excelenta pentru ciclul primar, organizat la Scoala "Duiliu Zamfirescu" Focsani si Scoala "Stefan cel Mare" Focsani au participat elevi de la majoritatea scolilor din Focsani, activitatea fiind finalizata cu un test pentru obtinerea diplomelor de excelenta. Scolarii nu au lipsit nici de la concursurile scolare "Cangurul", "Euclid", "Infopici", "Micul matematician" si "Matematicienii de miine". In urma concursurilor elevii au beneficiat de premii in bani sau diverse obiecte. Pentru acest an scolar, ISJ isi propune sa atinga obiective precum asigurarea scolarizarii tuturor elevilor, cresterea calitatii lectiilor, stabilirea tematicii cercurilor pedagogice, sprijinirea invatatorilor debutanti, organizarea de cursuri de pregatire, asigurarea securitatii si protectiei elevilor si organizarea unui climat ambiental cit mai placut in unitatile scolare. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.