Educație

Bursele scolare, date in bataie de joc

Iulia Nicolaie
28 ian 2009 1336 vizualizări
Chiar si colindatorii i-au cerut generalului burse mai mari

Elevii care invata in unitatile scolare din afara localitatii de domiciliu sau cei care traiesc in familii dezavantajate primesc suma derizorie de 22 de lei lunar din partea statului, ca bursa sociala, bani care nu ajung nici de o piine calda in fiecare zi. Lucrurile sint cu atit mai grave cu cit 3.080 de elevi din judetul nostru se afla in aceasta situatie, dintr-un numar total de 3.520 de copii care primesc burse. "Eu sint de parere ca actuala guvernare va mari bursele, pentru ca intr-adevar sint sume foarte mici. Si noi am incercat in Consiliul de Administratie al Inspectoratului Scolar sa le marim cit am putut. La sedinta cu inspectorii generali, care urmeaza sa aiba loc in viitor, voi pune in discutie aceasta problema. Chiar si cind am primit colindatori cu plugusorul, mi-au cerut sa maresc bursele si alocatiile", ne-a spus inspectorul general, Iordache Bostan. Cea mai mare bursa este acordata elevilor orfani de ambii parinti, in valoare de 77 de lei, unui numar de 42 de elevi vrinceni. Statul mai acorda burse pentru cazuri de boala, burse de studii si de merit. Sumele variaza intre 30 si 50 de lei, demonstrind inca o data, daca mai era cazul, ca elevii de exceptie sau cei neajutorati nu au nici un fel de suport din partea statului. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 1 ora, 46 minute, 8 secunde
RAR MI-A FOST DAT SA VAD ATATA AUTOUMILIRE DIN PARTEA CUIVA, NUMAI DIN DORINTA DE A RAMANE INTR-UN POST PE CARE, ORICUM, NU-L MERITA SI IN CARE SUBZISTA PRECUM RANJETUL UNEI MAIMUTE PE citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.