Educație

Bucuria matusii Catrina

Camelia Stănilă
26 ian 2009 2356 vizualizări
Copiii din Anghelesti au aflat ca cine nu are un batrin trebuie sa-l cumpere

"Este greu de realizat un top al suferintelor oamenilor. Bineinteles ca impresionante sint toate acele cazuri ale unor copii care sufera de boli greu de vindecat, copii fara sprijin sau ajunsi in situatii-limita din cauza nepasarii celor din jur, dar nu poti ramine indiferent nici la dramele unor adulti care ajung in situatia de a nu-si mai putea cistiga singuri existenta", sint cuvintele profesoarei Josekpini Stratulat de la Scoala cu clasele I-VIII Anghelesti. Cuvinte care i-au inspirat pe copiii la care preda dascalul, mai ales ca au ajuns sa o cunoasca pe "matusa Catrina", o batrina de 90 de ani din satul Anghelesti. Drama acestei femei care isi asteapta sfirsitul cuprinsa de suferinta si nevoi, in casa ei darapanata i-a impresioant foarte mult pe elevi, astfel ca miercuri, 21 ianuarie, ei au decis sa-i sara in ajutor si sa-i faca macar o bucurie. Elevii clasei a V-a, indrumati de diriginta Josekpini Stratulat, care este si consilier educativ al scolii, au organizat o actiune de aprovizionare si menaj la casa celei pe care au numit-o pe loc "matusa Catrina". Copiii au taiat si stivuit lemne pentru foc, s-au "intrecut" in a face curatenie in casa si curte, dar au si facut provizii de apa si alimente pentru batrinica. Elevii au intitulat actiunea "Batrinii satului meu", pentru ca au de gind sa continue si cu alte ocazii. Elevii clasei au prins in programul lor vizitarea si a altor batrini aflati in dificultate, dar pentru ca bucuria "matusii Catrina" a fost mare au decis sa mai treaca din cind in cind si pe la ea. "Pe linga ajutorul umanitar, un alt scop al acestei actiuni a fost cel de a-i responsabiliza pe cei mici, de a le revigora spiritul civic si mentalitatile comunitare, prin promovarea valorilor de solidaritate si generozitate, invatindu-i sa le pese de cei din jur", ne-a spus profesoara Josekpini Stratulat, incintata de implicarea copiilor in actiune. (Camelia STANILA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739389 zile, 10 ore, 18 minute, 56 secunde
SUPER!Mai sunt si astfel de oameni.Ma bucur sa mai pot citi asfel de informatii.....ca in rest la televizor .......ma tot minunez de ceea ce se difuzeaza...ma felicit ca nu sunt un fan al citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.