Educație

Peste 50% din elevii de la Elena Doamna provin din alte judete

Mihaela Beșleagă
22 ian 2009 1120 vizualizări
Multi copii cu deficiente de auz si vorbire din zona Moldovei vin la scoala speciala din Focsani din tata in fiu

Copiii cu deficiente de auz si de vorbire, dar si cu autism, din toata zona Moldovei sau din judete precum Tulcea, Constanta sau Covasna studiaza si beneficiaza de consiliere in cadrul Centrului pentru Educatie Incluziva "Elena Doamna" Focsani. Copiii din exteriorul judetului au o pondere mai mare decit cei vrinceni. Din cei 260 de elevi inscrisi, 100 sint din Vrancea, iar restul, adica mai mult de 50%, din judete precum Bacau, Suceava, Vaslui, Botosani, Tulcea, Constanta sau Covasna. "Desi exista o scoala speciala si la Galati, cei din Tulcea si Constanta prefera tot scoala din Vrancea pentru ca vin din tata in fiu aici, este o traditie care se transmite de la generatie la generatie, iar «Elena Doamna» este o scoala cautata, cadrele sint apropiate de copii", a spus Iordache Bostan, seful Inspectoratului Scolar. De asemenea, pentru a asigura cele mai bune conditii elevilor cu nevoi speciale, scoala a fost reabilitata de mai multe ori, pentru lucrari alocindu-se sume importante de bani, astfel incit in acest moment unitatea detine toate dotarile pentru a ajuta la recuperarea copiilor cu handicap. Dintre elevii inscrisi la Centrul "Elena Doamna", majoritatea, respectiv 240, au deficiente de auz, iar 100 au si deficiente asociate (surdo-muti). In plus, exista si doua clase pentru autisti, o clasa pregatitoare de gradinita si o clasa a II-a. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.