Educație

Copiii internationali, subiect de film documentar

Iulia Nicolaie
20 ian 2009 1222 vizualizări
Filmarile incep din februarie, fiind realizate de casa de productie care a realizat unul dintre filmele premiate ale regizorului Cristi Nemescu

Reprezentantii casei de productie HiFilm vor incepe in luna februarie filmarile pentru un documentar in care va fi dezbatuta situatia copiilor ai caror parinti au plecat la munca in strainatate. Productia intitulata "Familia internationala" va cuprinde povesti ale adolescentilor din liceele si grupurile scolare vrincene. Inspectorul scolar general, Iordache Bostan, si-a asumat sarcina de a selecta doua licee si doua grupuri scolare din oras pentru acest proiect. "M-am gindit la Colegiul Economic "Mihail Kogalniceanu", dar vom mai vedea ce mai putem alege. Eu le-am cerut si directorilor sa afiseze listele cu elevii ai caror parinti sint plecati in strainatate, pentru a putea monitoriza mai bine situatia", a declarat Iordache Bostan, care a adaugat ca reprezentantii HiFilm au ales Vrancea ca subiect de dezbatere intrucit se numara printre judetele in care foarte multi cetateni pleaca in Spania sau Italia, pentru a lucra. "Deocamdata sintem in faza de pregatire. Documentarul se va filma in mai multe orase din tara, printre care si Focsani", a declarat regizorul filmului, Laura Capatina, care a fost foarte rezervata in a da detalii despre productie. Firma de productie HiFilm a devenit cunoscuta dupa ce a produs mediumetrajul lui Cristian Nemescu, "Marilena de la P7", selectionat la Festivalul de Film de la Cannes. Firma a produs 12 filme pina acum, avind colaborari cu posturile BBC, Arte si France 2. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.