Educație

Bibliotecarii i-au adus un omagiu lui Ioan Slavici la Panciu

Iulia Nicolaie
19 ian 2009 1201 vizualizări
Scoala de Arte si Meserii din orasul Panciu a gazduit zilele trecute cercul metodic al bibliotecarilor scolari, prima actiune de acest gen organizata in aceasta unitate scolara, dupa cum a precizat directorul adjunct Luminita Iliescu, si care s-a dovedit a fi un succes.

Dezbaterea a fost dedicata memoriei scriitorului Ioan Slavici (18 ianuarie 1848- 17 august 1925) cu prilejul implinirii a 161 de ani de la nasterea sa. La dezbateri au participat directorul Casei Corpului Didactic Focsani, profesorul Costica Neagu, bibliotecara Stela Sebe, presedintele filialei Asociatiei Bibliotecarilor, bibliotecari scolari din tot judetul si preotul Stefan Aga, alaturi de cadrele didactice si elevii din scoala. Niculina Tudorache, bibliotecara scolii si cea care a coordonat evenimentul, a prezentat in fata invitatilor referatul "Anotimpurile lecturii: Mari clasici ai literaturii romane - Ioan Slavici", punind in mod special accentul pe dorinta scriitorului de a fi inmormintat in orasul Panciu, unde si-a petrecut o parte din viata. Preotul Stefan Aga a vorbit celor prezenti despre conflictul cu privire la stramutarea osemintelor lui Ioan Slavici in Arad, la Siria, participantii insistind ca ramasitele pamintesti sa ramina in orasul dintre vii. Si elevii scolii s-au implicat in program prin activitati artistice, organizate de invatatoarea Dorina Pricop si profesoarele Anisoara Grigoras si Nuta Ghetu. Sarbatoarea a continuat cu interpretari vocale, printre care portofolii despre viata scriitorului Ioan Slavici, prezentate de cadrele didactice Elisabeta Murgoci si Mirela Stoica, si cu o expozitie de lucrari realizate de micutii de la "Clubul Copiilor", impreuna cu o reusita expozitie de caricaturi, in memoria regretatului pictor pancean Costel Tudorache, cel care se semna C.I.A.T.. Bibliotecara Niculina Tudorache a tinut sa le multumeasca tuturor colegilor pentru implicare. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.