Educație

Cuza si Unirea se bat la engleza

Iulia Nicolaie
17 ian 2009 1799 vizualizări
trei cuzisti si trei uniristi se lupta astazi pentru nationala

Cele doua mari colegii focsanene se afla din nou intr-o competitie strinsa, de data aceasta fiind vorba de cunostintele de limba engleza ale liceenilor. Elevii de la colegiile "Al. I. Cuza" si "Unirea" se intilnesc in aceasta dimineata pentru a ocupa cele patru locuri disponibile la etapa nationala a olimpiadei de profil. Contestatiile la olimpiada judeteana de engleza au mai introdus in competitia pentru etapa nationala inca doi elevi. Astfel, la barajul de astazi, se vor infrunta sase elevi, trei cuzisti si trei uniristi. Miercuri, cind era programat initial barajul, dascalii au primit fisierele cu subiectele, urmind ca astazi elevii sa se lupte pentru locurile eligibile. "Copiii sint chemati la orele 9.30 la Colegiul Tehnic «Valeriu. D. Cotea», unde, incepind cu ora 10.00, acestia vor participa la proba de baraj. Pentru a evita eventualele discutii, comisia de evaluare va fi formata din profesori din judet, care nu predau la liceele de unde provin elevii", a declarat inspectorul de limba engleza, Marilena Gurgu. Pentru a ajunge la nationala, liceenii vor trebui sa treaca de trei probe, de ascultare, vorbire si o proba orala in fata comisiei. Etapa nationala a olimpiadei de engleza va avea loc intre 2 si 7 februarie, in vacanta intersemestriala. Miza luptei este mare, intrucit tinerii pot intra la facultate fara a mai da examenul de admitere, daca au rezultate bune la proba pe tara. Tot astazi, elevii vrinceni se vor intrece la olimpiada judeteana de fizica, desfasurata la Scoala nr. 3 Focsani, in cursul diminetii. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 20 ore, 49 minute, 44 secunde
Felicitari d-na inspector Gurgu! Daca s-a ajuns in aceasta situatie in urma contestatiilor , inseamna ca e totusi o olimpiada "pe bune" . Inseamna ca nu au deranjat aceste contestatii si ca profesorii citeste integral
, acum 739398 zile, 20 ore, 49 minute, 44 secunde
Domnule inspector Ionascu , speram ca la fizica totul se petrece ca la carte! Va respect prea mult ca sa mai suport vreo de4zamagire .
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.