Educație

Prescolarii din Odobesti au inaugurat gradinita cu sampanie

Iulia Nicolaie
13 ian 2009 1671 vizualizări
Ieri s-a facut receptia lucrarilor la Gradinita nr. 3 cu sampanie pentru copii, in prezenta oficialitatilor locale si judetene u saptamina viitoare va fi inaugurata la Odobesti inca o gradinita, pentru care au fost alocati peste 400.000 lei

Prescolarii care frecventeaza Gradinita nr. 3 din Odobesti au, incepind de ieri, un spatiu modern si calduros in care pot sa invete si sa se joace in voie. Receptia efectuata ieri in prezenta primarului Daniel Nicolas si a inspectorului scolar general Iordache Bostan a avut mai mult un caracter de festivitate decit o receptie propriu-zisa, micutii neavind inca toata mobila, perdele sau o curte amenajata corespunzator. Aceste lipsuri au generat si citeva discutii intre primar si conducerea unitati, edilul Nicolas aratindu-si vadit nemultumirea la adresa conducerii gradinitei. Si discursul sefului ISJ a subliniat aceeasi idee, adaugind ca o buna colaborare intre primarie si directorii de scoli este esentiala. "Astazi nu a avut loc o receptie tehnica ci o festivitate. De obicei se procedeaza invers. Apreciez insa intentia primarului de a se implica in reabilitarea lucrarilor. Dinsul a venit deseori la sediul Inspectoratului Scolar pentru a remedia situatia scolilor din oras. Trebuie sa reamintesc ca inainte de aceasta reabilitare, spatiul de aici era sub orice critica", a declarat «generalul» Iordache Bostan. Primarul, alaturi de vicepresedintele Consiliului Judetean, Dragos Birladeanu, si inspectorul general au desfacut sampaniile pentru copii si i-au servit personal pe cei mici, care abia asteptau ca acestia sa-si termine discursurile. Prescolarii s-au aratat incintati de spatiul recent renovat. Lucrarile au fost efectuate de firma focsaneana de constructii Egal Construct si au costat aproape 400.000 lei, pret care include si cheltuielile de proiectare. Discutiile privind investitiile in unitatile scolare au continuat si dupa gustarea sampaniei fara alcool. Primarul Daniel Nicolas ne-a spus ca saptamina viitoare va fi inaugurata inca o gradinita, pentru care au fost alocati peste 400.000 lei. Anul trecut, in Odobesti, s-au incheiat lucrarile la Scoala Unirea, care apartine Liceului "Duiliu Zamfirescu", de asemenea renovat partial, si la Scoala Generala din strada Muncii. Pentru anul acesta, Daniel Nicolas a declarat ca se vor incepe in curind lucrarile la Grupul Scolar Agricol, care include si o linie de vinificatie. In cazul acestei lucrari mai mari, licitatiile au fost prelungite, constructorii depunind contestatii peste contestatii. (Iulia NICOLAIE)


Liceul "Duiliu Zamfirescu", un exemplu demn de urmat


Localul A al liceului din Odobesti a fost finalizat de curind, iar lucrarile efectuate aici par de foarte buna calitate, mobilierul este nou si holurile scolii sint calduroase si primitoare.Valoarea investitiei s-a ridicat la 1,5 milioane de lei pentru reabilitare si 200.000 lei pentru mobilier. Unitatea scolara a fost dotata cu noi laboratoare de informatica, fizica, biologie si chimie. Si instalatiile au fost schimbate integral, liceenii beneficiind de grupuri sanitare noi, instalatie termica noua, dar si de termopane si un spatiu bine izolat termic. Doar doua cladiri din cadul liceului nu au fost reabilitate, din cauza ca fac parte din patrimoniul istoric si prin urmare au un regim special. Directorul liceului «Duiliu Zamfirescu», Nicolae Florea, a anuntat ca pe viitor se doreste si o extindere a scolii, reabilitarea curtii si un teren de sport la standarde europene. Momentan, elevii folosesc sala de sport a orasului pentru desfasurarea activitatilor sportive, dar aici sint probleme cu incalzirea in aceste zile. Directorul a mai tinut sa precizeze ca a avut o colaborare foarte buna cu primaria, acesta fiind unul dintre motivele pentru care lucrarile au fost efectuate ca la carte. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.