Educație

Profesori platiti in functie de performante

Iulia Nicolaie
12 ian 2009 1351 vizualizări
Schimbarile care au loc in aceasta perioada in invatamint incep sa fie orientate si spre specializarea cadrelor didactice si evaluarea si salarizarea acestora in functie de performantele pe care le obtin la clasa.

Proiectul "Restructurarea sistemului de formare continua a personalului din invatamintul preuniversitar prin generalizarea sistemului de credite profesionale transferabile" a fost lansat zilele trecute de Ministerul Educatiei Cercetarii si Inovarii (MECI), impreuna cu Centrul National de Formare al Personalului din Invatamintul Preuniversitar (CNFP). Proiectul face parte din Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane si este finantat din Fondul Social European, avind un buget total de 3,4 milioane de euro. Obiectivul principal al programului este dezvoltarea unui sistem de formare continua a cadrelor didactice, pentru a specializa eficient personalul din educatie prin sistemul creditelor profesionale transferabile. Proiectul este consituit din programe de formare continua precum burse individuale, stagii de formare in spatiul UE si scoli de vara pentru diverse discipline. Pentru a le fi echivalate creditele transferabile, candidatii trebuie sa depuna la Minister o documentatie destul de stufoasa. In cazul in care Comisia Specializata de Acreditare va echivala numarul de credite profesionale transferabile, CNFP va elibera "Atestatul de formare continua a personalului didactic". "Formarea si dezvoltarea ansamblului de competente care permit asumarea si realizarea de sarcini specific profesionale, la nivel corespunzator de performanta, elaborarea standardelor ocupationale si de formare continua, legitimeaza profesia didactica si determina profesionalizarea carierei didactice", arata proiectul. Programul doreste evaluarea performantelor didactice la nivel individual pentru a salariza in mod diferentiat personalul din invatamintul preuniversitar, in functie de performante. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.