Educație

Elevii din Tifesti, scosi la tabla de Bostan

Iulia Nicolaie
8 ian 2009 2261 vizualizări
Inspectorii scolari, primarul si subprefectul Ion Oprea au inaugurat ieri Scoala Batinesti, vopsita de Gabriel Postolache intr-un portocaliu tipator de optimist u inspectorul general Iordache Bostan a facut doua inspectii inopinate in comuna si a scos elevii la tabla u copiii nu au ezitat sa-l pirasca pe proful de istorie pe motiv ca are vocea groasa si le pune note mici

Reprezentantii Inspectoratului Scolar au pornit ieri intr-un periplu prin scolile vrincene, mai exact in cele din comuna Tifesti. Itinerariul a inceput prin vizita inaugurala la Scoala Batinesti, cunoscuta in mod special prin problemele la grupul sanitar, care este situat in afara cladirii si momentan este nefunctional. In afara de acest inconvenient, scoala Batinesti a fost renovata chiar inainte de termen, care expira in februarie. Salile de clasa arata bine, laboratorul de informatica este dotat cu 16 calculatoare nou-noute si repezentantii scolii ne-au spus ca in viitor vor avea internet pe banda larga si vor lucra si in platforma AeL, dezvoltata de compania SIVECO. "Scoala Batinesti e un exemplu pozitiv intrucit lucrarea a fost finalizata la timp, salile sint dotate si mai este de admirat faptul ca si parintii s-au implicat in achizitionarea diverselor accesorii", a apreciat inspectorul adjunct Emil Onea. Lucrarea din Batinesti a fost realizata integral din fonduri structurale europene, in valoare de peste 600.000 lei, si a facut parte dintr-un proiect mai amplu, in care au fost incluse si scoli din Paunesti si Vidra. Potrivit ISJ, licitatia s-a facut prin intermediul Ministerului Educatiei si au cistigat firme din alte judete care au trimis muncitori veniti din toate colturile tarii. In timpul lucrarilor, micutii s-au refugiat in gradinita veche din curte si intr-un spatiu oferit de biserica din sat. "Ar fi bine ca in multe comune sa fie scoli frumoase ca aceasta si totul se datoreaza conducerii comunei Tifesti, mai ales pentru ca banii primariei au contribuit si la achizitionarea centralei termice. Sper ca elevii sa obtina rezultate cit mai bune, acum ca au toate conditiile", a declarat seful ISJ, liberalul Iordache Bostan. Din pacate, in ciuda aspectului, Scoala Batinesti nu este lipsita de probleme, in primul rind din cauza grupului sanitar exterior si in al doilea rind, duce lipsa unei sali de sport, elevii neavind un spatiu adecvat de joaca. Subprefectul Ion Oprea le-a promis scolarilor ca vor avea si sala de sport in cel mai scurt timp. Momentan, cele doua incaperi in care ar urma sa functioneze sala de sport nu au fost reabilitate. "Eu va asigur ca o sa fie si sala de sport de dimensiuni mari, pentru ca e normal ca elevii sa faca si educatie fizica", a subliniat subprefectul. Tot in incinta unitatii scolare din Batinesti putem intilni o mare discordanta intre scoala proaspat varuita si gradinita din incinta, care se afla intr-o stare deplorabila. Prescolarii din sat invata intr-un spatiu racoros, vechi, iar pe o parte a gradinitei geamurile sint sparte, lasind frigul sa patrunda in incapere. La fel ca si elevii mai mari, "gradinarii" trebuie sa-si faca nevoile in curte. Acestor micuti nici unul dintre invitatii de seama nu le-a promis nimic.

"A venit domnul Oprisan"¦. !"

Ieri dimineata, scolarii din Tifesti l-au confundat pe "generalul" scolilor cu presedintele Consiliului Judetean, Marian Oprisan, alergind intr-o suflare sa-si anunte profesoarele de "marea" vizita. Conducerea scolii a suferit probabil o dezamagire cind a realizat ca vizita este din partea Inspectoratului. Aici, "generalul" Iordache Bostan a gasit o serie de nereguli referitoare la spatiul de depozitare pentru lapte si corn, spatiu practic inexistent, singurul loc in care erau depuse alimentele fiind un frigider, aflat in biroul directoarei. Principala nemultumire a elevilor, dar si a conducerii scolii pare sa fie profesorul de istorie, despre care copiii ne-au spus ca vorbeste prea gros si nu se face inteles, dar si ca le pune note prea mici! La o scurta verificare a catalogului, Bostan a descoperit ca la materia predata de acesta nu apareau prea multe note, dar a decis sa nu-l confrunte personal, lasind acest aspect in seama directoarei Rodica Dodoiu. Nici la Scoala Tifesti copiii nu au o sala de sport si au ales sa se joace in frigul de afara, printre lemne, intr-o curte neamenajata. Lucrarile la aceasta scoala au fost finalizate in 2005, iar problemele cu incalzirea avute in anii trecuti s-au remediat. De la orele de ieri nu au absentat decit citiva Ionuti. Urmatoarea oprire a oficialului ISJ a fost in satul Sirbi, la scoala ce tine tot de cea din Tifesti, unde Bostan a facut exercitii de matematica impreuna cu elevii, stirnind chicote si fisticeli printre cei mici, care nu erau prea lamuriti in legatura cu cine ii viziteaza, dar au fost foarte cooperanti la rezolvarea inmultirilor si impartirilor. La Scoala Sirbi se invata simultan, deoarece sint prea putini copii, iar absenti au fost doar doi elevi. Aceasta scoala, desi cea mai mica din punct de vedere al dimensiunii, s-a dovedit a fi cea mai curata, primitoare si calduroasa dintre toate unitatile de invatamint din Tifesti. Spre deosebire de celelalte unitati scolare, se incalzeste prin centrala electrica, iar aceasta pare sa functioneze foarte bine, intrucit in sali temperatura era in limitele normale. Acest lucru nu poate decit sa demonstreze ca nu conteaza atit de mult dimensiunile scolii sau banii investiti, cit buna administrare a spatiului si cheltuirea chibzuita a fondurilor. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.