Educație

Biblioteca de la Casa de Cultura iese la lumina

Mihaela Beșleagă
7 ian 2009 1721 vizualizări
Cea mai veche carte este un almanah din 1936

De la sfirsitul lunii ianuarie focsanenii vor putea imprumuta carti de la o noua biblioteca, care va functiona la Casa de Cultura a Sindicatelor "Leopoldina Balanuta" Focsani, dupa cum spera reprezentantii institutiei. Peste 40.000 de volume, din toate domeniile, de la literatura, stiinta sau arta, vor sta la dispozitia iubitorilor de lectura. Cea mai veche carte pe care o puteti rasfoi este un almanah din anul 1936. "Biblioteca va cuprinde o sectie de imprumut la domiciliu si o sala de lectura, unde va functiona si sectia de literatura pentru copii. Zilele acestea sala va fi reconditionata, iar la sfirsitul lunii speram sa deschidem si ii asteptam pe focsaneni sa vina sa citeasca", ne-a spus Florica Balan, referent al Casei de Cultura. Istoria bibliotecii, despre existenta careia putini focsaneni stiu, este una destul de tumultoasa. Biblioteca a functionat initial de la infiintarea Casei de Cultura, din 1972-1973, pina in anii 1992-1993, cind a fost desfiintata din cauza restructurarilor de personal, determinate de perioada dificila prin care a trecut institutia. Fondul de carte a fost mutat dintr-o locatie in alta, in cele din urma ajungind in conditii improprii, in care exista riscul ca tipariturile sa se deterioreze. De anul trecut a inceput reconditionarea salilor in care, la aceasta ora, cartile stau frumos aranjate pe rafturi, intr-o incapere proaspat zugravita, unde pot respira si pot vedea lumina. Efortul financiar pentru ca aceasta biblioteca sa fie redata circuitului public a fost semnificativ, numai rafturile au costat 50.000 lei, insa investitia merita pe deplin. Alaturi de Biblioteca Judeteana, biblioteca de la Casa de Cultura isi asteapta cititorii. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.