Educație

Sfintul Ioan, sarbatorit de peste 50.000 de vrinceni

Dan Chiriac
7 ian 2009 1286 vizualizări
Peste 50 de mii de vrinceni vor incheia azi seria sarbatorilor de iarna, serbindu-si ziua numelui u se va ciocni si in multe institutii

Sarbatoarea Sfintului Prooroc Ioan Botezatorul este motiv de sarbatoare in multe familii si institutii din Vrancea. Sefi, directori, functionari, dar si oameni simpli care poarta numele Ioan, Ion, Ionut, Ionel, Nelu, Ionica, Ioana, Ionela, Ionica, Ionelia, Nela sau Neluta vor petrece alaturi de colegi, prieteni sau de familie onomastica. Subprefectul Ion Oprea, seful Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, Ionel Duta, prim-procurorul Parchetului Vrancea, Ion Lefter, adjunctul sefului Politiei vrincene, comisarul sef Ionel Popescu, sau directorul adjunct de la Casa de Pensii, Ion Chivoiu, isi vor sarbatori azi ziua numelui. Acestia si-au propus sa petreaca in primul rind in familie. "Voi sarbatori in familie si cu citiva apropiati si mai putin la serviciu, tinind cont de faptul ca e mijlocul saptaminii. Vreau sa ma bucur de aceasta zi alaturi de cei dragi, mai ales ca pe 2 ianaurie a fost si ziua mea de nastere. In aceasta perioada trebuie sa fac un calcul al reusitelor si a celor care urmeaza. Imi doresc in primul rind sa fiu sanatos", ne-a spus comisarul sef Ionel Popescu, adjunctul sefului Politiei. Prim-procuorul Ion Lefter va serba de doua ori. "Voi serba Sf. Ioan cu colegii la serviciu si cu familia, acasa. Pentru mine e o sarbatoare normala, e ziua numelui, nimic deosebit", ne-a spus Ion Lefter. Printre cei care isi vor serba azi ziua numelui se afla si mai multi primari. Ion Petre - Panciu, Ionel Budeanu "" Andreiasu de Jos, Ion Bucur "" Brosteni, Ion Bolovan "" Cotesti, Ionel Strimbei "" Dumbraveni, Ion Sticlaru "" Mera, Ion Pauca - Nereju, Ion Vasuian - Negrilesti, Ion Gogorita - Nistoresti sau Ionica Dantis - Vrincioaia sint sarbatoritii zilei de azi. Nici lumea sportului nu va fi ocolita de petreceri in aceasta zi. Arbitrul Ionica Serea sau antrenorul de portari de la CSM Focsani, Ion Paraschiv, vor petrece alaturi de cei dragi. Potrivit serviciului de evidenta a persoanelor, astazi avem in Vrancea peste 50.000 de sarbatoriti, care poarta numele de Ion sau derivate ale acestuia. La nivel national, peste doua milioane de romani isi serbeaza onomastica de Sfintul Ioan Botezatorul. Tuturor, Ziarul de Vrancea le ureaza sanatate si La multi ani! (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.