Educație

Micutii s-au intors din vacanta in frig

Iulia Nicolaie
6 ian 2009 1237 vizualizări
Scolarii din satele vrincene au fost intimpinati cu caldura la intoarcerea din vacanta de iarna, dar din pacate, caldura a fost doar sufleteasca, deoarece instalatiile termice nu au mai facut fata in urma scurtei perioade in care nu au fost folosite

Un caz strigator la cer este in satul Burca, din comuna Vidra, unde scolarii ingheata de frig din cauza centralei termice de mici dimensiuni care nu face fata temperaturilor scazute. Desi unitatea de invatamint a fost renovata relativ recent, pe afara-i vopsit gardul si inauntru-i leopardul. "Primarul comunei este responsabil de aceasta situatie, isi bate joc de copiii comunitatii. El a gestionat lucrarile si le-a intins pe trei ani. Salile de clasa sint mucegaite, dusumelele umflate si a cheltuit circa 4,5 miliarde pe fiecare cladire", a declarat indignat inspectorul scolar adjunct Emil Onea. In consecinta, scolarii au luat ieri notite cu manusile in miini. Reporterii Ziarului de Vrancea au mai semnalat problemele centralei termice din scoala Burca insa acestea au fost ascunse sub pres atit de conducerea scolii cit si de primaria comunei Vidra. Si in alte scoli rurale, sobele s-au incalzit mai greu in prima zi de scoala, insa nici centralele termice nu au facut fata peretilor reci ca gheata. Oficial, la Inspectoratul Scolar nu s-au inregistrat reclamatii legate de frigul din scoli. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.