Educație

Incep olimpiadele judetene

Iulia Nicolaie
6 ian 2009 1467 vizualizări
Elevii se intrec la chimie pe 10 ianuarie

Scolarii vrinceni talentati la formule chimice, ecuatii si reactii intre substante pot demonstra cunoasterea tainelor acestei materii saptamina aceasta, in cadrul olimpiadei judetene de chimie. Luna ianuarie va gazdui etapele judetene la chimie si fizica, in data de 10 respectiv 17 ianuarie. Astfel, olimpiada judeteana de chimie, la care vor participa elevi din clasele VIII-XII, va avea loc simbata, la ora 09.00, la Scoala nr. 3 Focsani, iar cea de fizica se va desfasura in acelasi loc simbata viitoare si vor participa elevi de la clasele VII-XII. Olimpiadele judetene se vor desfasura in perioada ianuarie-mai, la disciplinele romana, matematica, limbi romanice, limba engleza, limba franceza, fizica, chimie, biologie, geografie, informatica, istorie, socio-umane, discipline tehnice si arte. Incepind de anul trecut si elevii romani din Spania si Italia pot participa la olimpiada de limba si literatura romana, prin studierea in prealabil a cursului "Limba, cultura si civilizatie romaneasca", la care a contribuit si o profesoara din Vrancea. Conform metodologiei de organizare a olimpiadei, inscrierea «stranierilor» in competitie va fi motivanta pentru elevi si va stimula profesorii implicati in proiect. Anul trecut, elevii vrinceni au cistigat trei premii I, sase premii II si nu mai putin de 52 de mentiuni la olimpiadele nationale. Din nefericire, 2008 a fost un an in care performantele in educatie au fost destul de slabe pe plan international, avind in vedere ca Vrancea nu a dat tarii nici un olimpic international. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.