Educație

Europa ne ofera bani pentru proiecte culturale

Doina Ganea
30 dec 2008 769 vizualizări
Doi reprezentanti ai Directiei Generale pentru Cultura si Educatie, subordonata Comisiei Europene, au prezentat recent la Focsani programele culturale si educationale pentru care se pot obtine finantari in 2009.

Centrul de Consultanta pentru Programe Culturale Europene si Atenelul Popular "Mr. Gh. Pastia" a organizat in acest sens o sesiune de informare in cadrul programului "Europa pentru cetateni". La sesiune au fost prezenti reprezentanti ai Prefecturii, Primariei Focsani si ai Consiliului Judetean, precum si ai ONG-urilor. Gabriela Nicolau si Sorin Enus, functionarii trimisi la Focsani, au prezentat continutul programului "Europa pentru cetateni" in incercarea de a incuraja administratia locala, cetatenii si organizatiile societatii civile sa intocmeasca proiecte. "Temele prioritare pentru 2009 au in vedere viitorul UE si valorile sale de baza, festivitati de 9 Mai, alegerile pentru Parlamentul European, participarea femeilor, dialogul intercultural, bunastarea cetatenilor in Europa, ocuparea fortei de munca sau coeziunea sociala si dezvoltarea durabila. De asemenea, se mai are in vedere impactul politicilor europene in sensul provocarilor imigratiei, precum si tema privind anul european al creativitatii si inovarii 2009. In plus, autoritatile locale vor fi incurajate sa creeze retele tematice de cooperare cu privire la implicarea lor in actiuni de dezvoltare", a precizat Gabriela Nicolau. Cei care vor sa afle mai multe informatii pot accesa site-ul www.eur-lexeuropa.eu. (Doina GANEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.