Educație

Bucurii de plus de la un unirist

Camelia Stănilă
24 dec 2008 2691 vizualizări
Elevul Alex Buzaianu si-a luat in spate sacul de Mos Craciun

Un elev de la Colegiul National Unirea, Cosmin Alex Buzaianu, a luat singur rolul lui Mos Craciun, pentru a face o bucurie micutilor de la Centrul educational de zi pentru copiii exploatati prin munca din Focsani. Pe 1 decembrie, acesta a luat decizia de a pune urne in mai multe locatii din oras, pentru a stringe banuti care sa fie "transformati" in jucarii si dulciuri pentru copii. Totul s-a concretizat ieri, cind Mosul a impartit darurile celor mici. De altfel, si luni Cosmin si-a luat ajutoare, pe unchiul sau si doua colege, Mirela Tigleanu si Cristina Perisan, pentru a impodobi un brad micutilor. Uniristul a strins in total 800 lei, prin urnele puse in cele patru magazine Zanfir din oras, in magazinul Big de pe Vilcele si la Biserica Sf. Gheorghe. "Cu ajutorul persoanelor ce au pus bani in urne am reusit sa cumpar o gramada de cadouri. Fiecare copil a avut jucarii in functie de virsta... lego, animalute de plus, papusele, trenulete, jocuri, plus dulciuri, sucuri si fructe. Unchiul meu a fost imbracat in Mos Craciun si copiii chiar au crezut. Au fost foarte bucurosi si i-au cintat colinde, i-au spus poezii...", ne-a marturisit entuziasmat Cosmin Buzaianu. Initiativa avuta de elev a fost cu atit mai apreciata cu cit a venit din inima, lucru pe care l-a remarcat si personalul care se ocupa de copiii de la centru. In plus, adolescentul le-a donat micutilor si un calculator pe care a instalat multe joculete, pentru le face o surpriza in plus. "Pe viitor cu siguranta o sa mai fac astfel de acte de caritate, de Iepuras, de Ziua Copilului... As dori sa se stringa cel putin la fel de multi bani si sa pot ajuta din ce in ce mai multi copii. Sper ca mai multi tineri sa fie dornici sa daruiasca, nu numai sa primeasca daruri", a completat elevul de la CNU. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.