Educație

«Putem sarbatori si fara sa taiem copaci

Iulia Nicolaie
23 dec 2008 784 vizualizări
Europarlamentarul Magor Csibi sustine campania de salvare a bradutilor de Craciun

Europarlamentarul Magor Csibi sustine campania ecologica declansata de Ziarul de Vrancea si considera ca taierea miilor de puieti de Craciun cu motivatia nevoii de curatare a padurii nu este deloc justificabila. Tinarul politician a aderat deja la campania nationala "Salveaza bradul de Craciun", realizind si un filmulet indemn pe care l-a postat pe youtube dar si pe pagina sa de internet www.vantulschimbarii.ro, in care le cere oamenilor sa cumpere pomi de iarna in ghiveci, "ca sa aiba si brazii Craciunul lor", dar si sa devina prieteni ai naturii. "In acest an, ideea pentru o astfel de campanie ne-a venit destul de tirziu. Mi-am propous ca anul viitor sa elaborez un plan concret de actiune. Astfel, nu numai noi ne vom bucura de Craciun, ci si brazii. Avem deja probleme extrem de mari cu defrisarile. Nu trebuie sa mai contribuim la cresterea acestui fenomen. Nu pot si nici nu incerc sa impun ca toti brazii de Craciun sa fie in ghivece, insa doresc sa incurajez o astfel de achizitie. O campanie asemanatoare cu cea in curs poate sa ajute, dar pentru a schimba ceva avem nevoie de mult mai multe campanii de acest gen", a precizat liberalul Magor Csibi. Politicianul mai propune o strategie de colectare a brazilor in ghivece in timpul toamnei, dar si realizarea unor ferme de brazi, de unde oamenii sa-i poata cumpara sau chiar inchiria de sarbatori. "Primavara, copacii in ghiveci pot fi plantati in orasele mari, in cadrul actiunilor organizate de municipalitati. In acest mod vom crea spatiile verzi de care avem nevoie in acest moment", considera europarlamentarul. Deputatii europeni Magor Csibi si Daciana Sirbu le-au dat un exemplu de ecologism cetatenilor, cind au fost printre primii care si-au achizitionat un bradut la ghiveci in cadrul campaniei eco promovate de statiile Realitatea TV. "Campania nu doreste sa interzica taierea brazilor de Craciun, ci vrea sa arate ca putem sarbatori si fara sa taiem copaci si ca avem alternative mult mai ecologice. Cu siguranta aceasta actiune reprezinta doar o mica parte dintr-un plan mult mai amplu de combatere a defrisarilor si reincurajare a impaduririi Romaniei. Acest plan, alcatuit din mai multe proiecte, il voi lansa in primavara anului viitor", a adaugat europarlamentarul, care s-a declarat un sustinator al campaniei «Salvati de la moarte un bradut sacrificat ilegal de Craciun!» declansata de Ziarul de Vrancea. Campania se va incheia in Ajunul Craciunului, in speranta ca vom convinge cit mai multi cititori sa fie atenti ca Mos Craciun sa nu le aduca daruri sub un bradut taiat ilegal. (Iulia NICOLAIE)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 14 ore, 26 minute, 11 secunde
Aceasta planeta nu este a noastra.Pentru cativa bani am distrus o avere greu de refacut.Ce vor mosteni urmasii nostri?Da !Sa avem de Craciun brazi in ghiveci pe care apoi sa-i plantam ,cu mana citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.