Educație

Parteneriat intre scoli pentru pastrarea traditiilor

Iulia Nicolaie
20 dec 2008 664 vizualizări
Elevi clasei a VIII-a C, de la scoala Duiliu Zamfirescu din Focsani, au avut zilele trecute prima intilnire cu elevii scolii B. St. Delavrancea din Negrilesti, in cadrul proiectului educational Cum pastram traditiile in mileniul III .

"Sondajele de opinie arata ca elevii din localitatile urbane nu mai sint in contact cu traditiile, obiceiurile, ca acestea incep sa se uite. In acest mileniu III, cind stiinta si tehnica au luat o amploare fara precedent, valorile culturale, veritabilele documente de viata, pierd din ce in ce mai mult teren. De aceea, consideram oportun sa veghem ca adevaratele comori ale poporului sa nu se piarda", au fost de parere cadrele didactice ale ambelor scoli. Proiectul va dura sase luni, timp in care elevii de la clasa a VIII-a C, cei de la a IV-a B si I A, de la Scoala "Duiliu Zamfirescu", impreuna cu cei de la Scoala Negrilesti, vor realiza un program care are ca scop pastrarea traditiilor si obiceiurilor stravechi. Proiectul este coordonat de profesorii Maria Patrascu, Valeria Predoiu si institutorul Nusa Anghene. Chiar astazi, elevii de la a VIII-a C ii vor vizita pe "fratii" lor de la Negrilesti, pentru a le face cadouri de Craciun. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.