Educație

Info-Mos Craciun

Ziarul de Vrancea
19 dec 2008 778 vizualizări
S-au inmultit evenimentele dedicate Craciunului

Voluntari la Centrul "Ana si Dani"


Copiii de la Centrul Comunitar "Ana si Dani" au fost gazde pentru elevii de la clasele a IX-a si a X-a de la Colegiul Economic "Mihail Kogalniceanu" ieri, cind acestia au venit la colindat. Actiunea face parte dintr-un program de voluntariat care se intinde pe un an. "Vom derula impreuna activitati culturale pentru ca cei mici sa fie integrati in comunitate, sa devina indivizi echilibrati, sa se simta apreciati", a declarat prof. Marilena Vilcu, coordonator de proiect. La eveniment au fost prezenti 20 de elevi voluntari care au adus cu ei si multe cadouri. (D. G.)


Colinde personalizate la Adjud


Liceenii de la Colegiul Tehnic "Gh. Bals" Adjud, coordonati de profesorul si poetul Adrian Botez, si-au colindat ieri dascalii cu melodii personalizate, compuse special pentru fiecare, glumind deseori la adresa lor. "Profesorii nu au avut voie sa se supere, intrucit totul face parte din colind, ba chiar in final au scos nuci, mere si colaci pentru junii colindatori si poate se vor gindi putin cum sa-si regleze "munca la catedra", ca anul viitor colinda sa fie mai blinda", a declarat profesoara Ellen Popovici. Tot in cadrul programului, elevii i-au colindat pe micutii cu dizabilitati din centrul CARTHA. Proiectul se va relua de Paste. (I. N.)


ISJ-ul s-a pregatit de Craciun


La ISJ se simte atmosfera Craciunului, in holul principal tronind un brad mare, decorat "ca la carte". Aici au venit si colindatorii de la Palatul Copiilor, Scoala Postliceala "Carol Davila" si de la citeva scoli si gradinite din Focsani, care au cintat si au dansat spre deliciul celor adunati in sala de festivitati. Micutii nu au avut ocazia sa-l colinde pe "generalul" scolilor, acesta fiind plecat la alt eveniment. Iordache Bostan ne-a informat insa ca angajatii au strins ceva banuti pentru a-i premia pe colindatori. (I. N.)


Elevii i-au colindat pe edilii Marasestiului


Elevii scolii nr. 2 Marasesti au plecat sa-i colinde pe edili orasului. Gazdele le-au oferit talentatilor colindatori multe cadouri si au primit in schimb o un mic volum de poezii scrise chiar de ei, intitulat "Carticica pentru suflet"¦ de Craciun". "Prin colinda, asemeni ingerilor, elevii scolii noastre au sensibilizat sufletul gazdei, vestind astfel Marele Eveniment al venirii pe Pamint a Fiului lui Dumnezeu", ne-a spus profesorul Stefan Silivestru, coordonator al activitatii. Micul "concert" a fost organizat de Mirela Novetschi, Daniela Eisler si Stefan Silivestru. (I. N.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.