Educație

Tara Vrancei i-a incintat pe cehi

Doina Ganea
17 dec 2008 665 vizualizări
Ansamblul Folcloric Tara Vrancei a participat in perioada 28 noiembrie - 05 decembrie la Festivalul International de folclor de la Ricany, Cehia, pentru a contribui la proiectul cultural dedicat sarbatoririi Zilei Nationale a Romăniei

Artistii au prezentat un spectacol de gala pe 1 Decembrie, la Teatrul Rudolfinum din Praga, dar au expus si costume si arta populara romaneasca la Ambasada Romaniei, unde au sustinut si un recital pe 2 decembrie. în data de 3 decembrie proiectul a rezervat Ansamblului din Focsani o intilnire cu organizatorii festivalului international de folclor de la Karlovy "" Vary. "Tara Vrancei" a participat alaturi de ansambluri din Slovenia, Serbia si Germania la "Adventni Prezpevovani" - Festivalul International din Rikany, cunoscuta localitate turistica din apropierea capitalei Cehiei, unde anual au loc spectacole de datini si obiceiuri specifice sarbatorilor de iarna din tarile Europei. "Impresionat vizibil de evolutia artistilor vrinceni si in semn de apreciere a acestora, dl. Zdenek Psenikca - Presedinte al Asociatiei Nationale de Folclor din Cehia, si-a exprimat public entuziasmul si dorinta ca ansamblul din Romania sa fie invitatul de onoare al celui mai important festival de folclor ce se organizeaza la Praga, in vara anului 2009. în dubla sa calitate de spectator si specialist, acesta a recunoscut ca Romania este unica tara din Europa pastratoare de folclor autentic, cu elemente de cultura traditionala apartinind fondului arhaic al batrinului continent", a precizat directorul Ansamblului, Maria Murgoci, care a multumit Primariei si consiliului local pentru sprijinul acordat. Deplasarea Ansamblului in Cehia s-a inscris in cadrul proiectului anual intitulat "Folclorul romanesc - Mesager al dialogului multicultural in Europa". (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.