Educație

Astazi are loc ultima proba a tezelor cu subiect unic

Iulia Nicolaie
16 dec 2008 686 vizualizări
Elevii de clasa a VIII-a pot alege intre istorie si geografie

Dupa teza cu subiect unic de astazi si elevii de clasa a VIII-a vor putea rasufla usurati, pentru ca aceasta este ultima proba "de foc" prin care trec anul acesta. Ca si la tezele de la romana sau matematica, subiectele la istorie sau geografie, pentru care vor opta elevii, vor fi distribuite la ora 11.30. Testarea va incepe la orele 12.00 si va dura doua ore. Fiecare lucrare va fi corectata de doi profesori, dascalul de la clasa si un altul de la centrul de evaluare extern unitatii scolare. De asemenea, dascalul de la clasa are obligatia de a analiza cu elevii rezultatele obtinute de acestia si subiectele in prima ora care va avea loc dupa primirea rezultatelor. Daca se simt nedreptatiti, scolarii pot contesta rezultatul tezei in cel mult sapte zile de la primirea notelor. Baremul de evaluare se va afisa pe site-ul Ministerului Educatiei dupa desfasurarea probei. Pina acum, tezele cu subiect unic s-au desfasurat fara probleme, incidente sau reclamatii, iar elevii nu au parut luati prin surprindere de subiecte, majoritatea afirmind ca au fost de dificultate medie. Tezele cu subiect unic au o importanta majora intrucit media generala obtinuta la testari are o pondere de 50 % la admitere, procent egal cu cel al mediei generale de absolvire a claselor V-VIII. Scolarii care absenteaza sau cei care nu promoveaza testarea pot sustine tezele intr-o sesiune speciala, desfasurata in februarie 2009. Circa 3.500 de elevi vrinceni in clasa a VIII-a vor sustine azi testarea la istorie sau geografie. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.