Educație

Copiii inlocuiesc manelele cu folclorul autentic

Iulia Nicolaie
13 dec 2008 844 vizualizări
Elevii din Prahuda vor fi pentru doi ani fratii celor de la Scoala Duiliu Zamfirescu Focsani. La serbarea care a avut loc ieri la Scoala nr. 10 din Focsani, invitatii de la munte s-au prezentat cu costume nationale din zona Paltin si le-au cintat copiilor din oras, dar nu inainte sa le ureze Sarbatori Fericite si sa-si arate deschis bucuria de a fi alaturi de fratii lor.

Si elevii focsaneni au cintat, la rindul lor, colinde si au facut urari, pentru a-i face pe oaspeti sa se simta ca acasa. Proiectul demarat de cele doua scoli a fost conceput cu scopul de a cultiva dragostea celor mici pentru literatura si implicit pentru creatia populara. Directorul Scolii s-a aratat incintat de acest schimb de experienta si i-a sfatuit pe copii sa isi formeze gusturi muzicale mai de calitate si sa elimine din lista de melodii manelele. "Activitatile acestea sint binevenite pentru ca trebuie sa avem mai multa aplecare asupra valorilor romanesti. Copiii nu ar trebui sa fie atrasi de aceste piese care sint mult prea «usoare»", a opinat directorul Laurentiu Tibrea. Programul "Bogatia folclorica locala" este coordonat de profesorii Stelian Sebe, Fanuta Lazar si Ionel Tataru. (I. NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 3 ore, 55 minute, 27 secunde
Noi,prahudenii am dat dovada ca si noi cei de la tara suntem niste oameni care stiu sa se distreze si sa profite de traditia lasata de la stramosi si am stiut foarte bine sa ducem mai departe aceste citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.