Liceenii vrinceni au patruns in tainele bucatariei europene
Liceenii Colegiului Economic "Mihail Kogalniceanu" au invatat citeva secrete ale gastronomiei europene, intr-un periplu prin tari precum Spania, Italia sau Franta, in cadrul proiectului de mobilitate Leonardo da Vinci "Calitatea si siguranta serviciilor turistice in context european". In cadrul acestui program, 45 de elevi ai colegiului, impartiti in trei grupe, au vizitat in acest an mai multe tari europene, unde au facut schimb de experienta cu colegii care studiaza alimentatia publica sau turismul. "Mi-a placut aceasta experienta, as vrea sa o repet, am vizitat foarte multe locuri. Elevii italieni s-au purtat foarte frumos cu noi, am facut o echipa. Am invatat cum se prepara mincarurile italienesti. Am fost felicitati de profesorii straini pentru politete, responsabilitate si cumintenie", a declarat Catalina Alexa, eleva participanta la proiect. Liceenii au fost insotiti in excursiile de-a lungul si de-a latul Europei de profesoarele Sofica Ittu (limba franceza), Corina Visan (stiinte economice) si Ioana Preda (contabilitate). "Elevii nostri s-au integrat foarte bine si impreuna cu elevii italieni au facut o echipa omogena", sustine profesoara Corina Visan. Printre produsele italiene pe care le-au preparat sau le-au degustat, elevii amintesc rugola, mozzarela, bricota sau mortadella. "Am vazut lucruri pe care aici nu le-am vazut. Am fost ospatar. Prima data am fost invatat componentele expressor-ului de cafea. Am participat la demonstratia de clatite si am jonglat cu sticlele pentru cocktail", s-a laudat Andrei Cristian, un alt elev al Colegiului. La finalul calatoriei, liceenii au primit si un certificat de competente lingvistice. Costurile proiectului s-au ridicat la 76.000 de euro. (Daniel GIRLEANU)