Educație

ISJ, cu ochii pe munca din scoli

Iulia Nicolaie
10 dec 2008 829 vizualizări
Scolile vrincene vor fi monitorizate atent de inspectorii scolari, atit pentru asigurarea unei bune desfasurari a tezelor cu subiect unic, dar si pentru a analiza in amanunt documentele scolare si respectarea normelor legale.

In acest context, Inspectoratul Scolar a stabilit tematica actiunii de consiliere si control cu privire la aplicarea nomenclatoarelor calificarilor profesionale, pentru care se asigura pregatirea prin invatamintul preuniversitar. Tematica vizeaza monitorizarea atenta a unitatilor de invatamint, pentru asigurarea unei mai bune pregatiri a cadrelor didactice dar si pentru a sesiza eventualele nereguli in scopul rezolvarii acestora. De asemenea, ISJ vrea sa se asigure ca tezele cu subiect unic se desfasoara corect si fara reclamatii. In inspectia tematica se va urmari si modul in care s-a realizat alegerea calificarilor profesionale de catre cadrele didactice, cit de motivati sint elevii din invatamintul profesional si tehnic, respectarea legislatiei privind implementarea curriculumului scolar, dar si regulamentul privind regimul juridic al actelor de studii si documentelor scolare. In acest sens, se va intocmi o nota de control, cu observatii asupra fiecarei scoli in parte si se va elabora, pina cel tirziu pe 22 decembrie, un raport privind cele constatate, dar si masurile de ameliorare. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 3 ore, 35 minute, 39 secunde
Trebuie sa plece din functii si mai vor sa fie vazuti ultima oara in viata ca sefi!!!
, acum 739392 zile, 3 ore, 35 minute, 39 secunde
sa plece ca ne-am saturat de ei.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.