Educație

Uniristul Cosmin Buzaianu invata secretul afacerilor

Camelia Stănilă
9 dec 2008 3417 vizualizări
Acesta se numara printre cei 18 finalisti ai programului Tineri antreprenori , aflat la prima editie, care se adreseaza celor care vor sa o ia pe urmele unor afaceristi precum Donald Trump sau Bill Gates. Focsaneanul a devenit in aceasta perioada ucenicul lui Tudor Maxim, un tinar manager care a creat o afacere de nisa, deja de mare succes: Elevate - reclama in lifturi

Un elev de la Colegiul National Unirea Focsani a fost ales printre cei 18 "ucenici" in cadrul primei editii a proiectului "Tineri antreprenori", initiat la finele lunii octombrie de JCI (Junior Chamber International). Focsaneanul Cosmin Alex Buzaianu nu numai ca este cel mai tinar finalist al acestei initiative, dar e si singurul din provincie care a ajuns in programul de mentorat. Dupa mai multe etape de selectie, cei 18 adolescenti au inceput deja sa invete secretul succesului de la tineri care au reusit sa-si transforme ideile in afaceri profitabile. "Inscrierile in program s-au facut pe baza unor intrebari despre afaceri"¦ Practic a trebuit sa prezentam un plan de afaceri, dupa care au fost selectati cei mai buni 40 de participanti. A urmat un interviu, pe care eu l-am dat telefonic pentru ca nu am reusit sa ajung la Bucuresti, apoi au fost selectati cei 18 finalisti. "¦ Este o idee super, avind in vedere ca multi tineri nu stiu cum sa deschida o afacere, in ce consta, etc. Poate ca pe viitor vor exista mai multi doritori. Eu chiar ma gindesc serios la acest aspect de mai mult timp, caci si tatal meu are o mica afacere", ne-a detaliat Cosmin Alex Buzaianu.


Tinerii vor sa-i calce pe urme lui Donald Trump

Cei 18 viitori afaceriti au fost invitati si la petrecere, inainte sa se apuce de treaba, astfel ca s-au cunoscut si au facut schimb de idei. Cosmin s-a declarat incintat sa cunoasca tineri intreprinzatori care in doar citiva ani au atins cifre de afaceri de milioane de lei. "Pentru mine este o experienta deosebita, fiind si cel mai mic dintre toti"¦ Am 19 ani si inca sint la liceu, spre deosebire de restul care au terminat deja facultatea sau sint in anul 2, 3"¦", a adaugat Cosmin. Elevul de la CNU se poate mindri si cu faptul ca-l are ca mentor pe Tudor Maxim. Inainte de a absolvi, in 2005, acesta a fondat "Elevate", un start-up de nisa in domeniul publicitatii, reclama in lifturi. In prezent, firma lui Maxim are mai mult de 25 de angajati si mai mult de 1 milion lei, cifra de afaceri in ultimii 2 ani, cu o retea de 11 orase mari din Romania. In 2006 Tudor a lansat un alt proiect-business, "Dor de Bucovina", un hostel in zona istorica a Bucovinei. Ca rezultat al activitatii sale, a fost premiat cu titlul de Cel mai Creativ Tinar Antreprenor in 2006, de catre Fundatia Leaders, dar si drept Tinar Antreprenor Creativ in anul 2007, de catre JCI Romania. De altfel, Tudor Maxim se numara printre modelele de urmat, pe care si le-au ales "ucenicii", alaturi de figuri ca Marius Ghenea, Donald Trump, Robert Kiosaky, Bill Gates, Radu Octavian, Radu Georgescu, Silviu Prigoana, Eric Schmidt sau Dragos Manac.

JCI militeaza pentru implicarea tinerilor in afaceri


Programul "Tineri antreprenori" isi propune sa contribuie la dezvoltarea de tineri antreprenori autentici, prin actiuni si activitati practice. Acesta se adreseaza absolventilor de liceu sau facultate, cu virste intre 18 si 35 de ani, care au in plan infiintarea unei firme in maximum 6 luni de la participarea la program sau care deja au pus bazele unei mici afaceri, in ultimele 6 luni. Participarea la program este gratuita si este sustinuta de munca mai multor voluntari. Proiectul faciliteaza transmiterea directa a experientelor dobindite de antreprenorii care a pus bazele unui start-up in ultimii 3-5 ani, incurajind astfel si crearea unei retele de tineri afaceristi ce vor putea colabora si dupa acest proiect. Tinerii manageri impartasesc, pina pe 10 decembrie, din experienta si din succesul personal, dar si din greselile facute si din dificultatile prin care au trecut. "Ideea proiectului a venit dupa ce am cunoscut multi tineri care erau la inceputul «carierei» de antreprenori si aveau nevoie de sfaturi si pareri despre diferite aspecte ale unui start-up. Mi-am dat seama cit este de util sa impartasesti din experienta proprie, legata de provocarile si dificultatile cresterii unei organizatii, unei persoane aflate la inceput de drum", a declarat Tudor Maxim, managerul proiectului JCI Bucuresti, parte a Junior Chamber International (JCI), cea mai mare organizatie pentru tinerii lideri si antreprenori din lume, la acest moment. In Romania, JCI exista din 2003, iar in prezent are filiale locale in Bucuresti, Timisoara, Brasov, Constanta, Iasi, Cluj si Lugoj. JCI militeaza pentru implicarea tinerilor in viata economica, politica si sociala a comunitatii lor si organizeaza proiecte in domenii precum dezvoltare individuala, dezvoltare internationala, afaceri si comunitate. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739396 zile, 13 ore, 41 minute, 3 secunde
CNU a FOST si ESTE o institutie cu care vrincenii ar trebui sa se mindreasca... FELICITARI BUZOIANU JUNIOR !!! mult succes ( in toate...)
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.