Educație

Mos Nicolae i-a cucerit pe copii

Ziarul de Vrancea
8 dec 2008 814 vizualizări
Elevii din mai multe scoli s-au implicat in actiuni sociale dedicate colegilor lor mai putin norocosi

Ghetute pentru Mos Nicolae


Elevii de la Scoala cu clasele I "" VIII nr. 2 din Marasesti au luat parte vineri la activitatea sociala "Vine Mos Nicolae !" din cadrul proiectului de parteneriat educational "Sarbatorile de iarna - Prilej de bucurie pentru copii". 15 elevi din clasele primare de la Scoala de Arte si Meserii Homocea au vizitat orasul si pe elevii Scolii nr. 2, precum si pe elevii romi ai Scolii cu clasele I "" IV Siretu. Impreuna au prezentat un spectacol de colinde si au incercat sa confectioneze cite o ghetuta pentru Mos Nicolae, intilnirea fiind posibila si datorita dascalilor coordonatori George Silivestru, Maria Calfa si Lacramioara Asaftei. Toti elevii au fost rasplatiti cu diplome si cadouri. (C. F.)


"Da-mi mina, prietene!"


Parintii si copiii de la Gradinita nr. 18 Focsani le-au facut vineri o vizita celor 20 de micuti de la adapostul temporar pentru copiii delincventi si din strada. Sub indrumarea educatoarelor Didina Zanoaga si Rodica Pletea, micutii au dus cu ei jucarii si dulciuri. Actiunea face parte dintr-un proiect educational derulat impreuna cu Directia pentru Protectia Drepturilor Copilului. Scopul principal al acestei actiuni generoase a fost, in primul rind, relationarea intre copii si educarea acestora in a avea o atitudine toleranta si pozitiva fata de colegii cu care soarta a fost mai putin darnica. Pe 15 decembrie, prescolarii vor merge sa-i colinde pe micutii de la centru. (I. N.)


"Nu esti singur!"


Sapte voluntari "veterani" de la Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau", insotiti de alti nou veniti in grup, au strins donatii si au oferit dulciuri si jucarii pentru micutii de la Centrul Familial Paunesti, sub coordonarea profesorilor Corina Dediu si Mihaela Enache. Florina, Cristina, Florin, Ionut, Georgiana, Bogdan si Valentin au fost intimpinati cu bucurie de picii din Paunesti, care au avut parte de o neasteptata surpriza. Desi in centrul renovat de curind era putin racoare, bucuria nepretuita de pe chipurile celor mici le-a incalzit sufletul voluntarilor. Pe parcursul vizitei, toti au cintat, au spus povesti si si-au promis ca se vor revedea curind. "Desi au conditii mult mai bune decit in anii trecuti, ar fi bine pentru copiii institutionalizati sa fie cazati in Focsani, deoarece activitatile de socializare ar avea un efect mai mare", a fost de parere Florin, unul dintre liceenii cu inima mare. Tinerii au fost ajutati si de consilierul educativ Mihail Fisan si Aurel Manolache, reprezentantul Protectiei Copilului. (I. N.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.